HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás kulcsfontosságú az európai ipar jövőjében

ferenck 2019.07.04. 08:00

A 2017-ben az Európai Bizottság által alapított Industry 2030 csoport beszámolót készített a kontinens iparának közeljövőjéről. Másfél évig dolgoztak rajta, az additív gyártás mellett többek között a génszerkesztést, a kvantumszámításokat, a hidrogén üzemanyagcellákat emelték ki meghatározó jelentőségű technológiákként.   

Az anyag alapján 2030-ra az uniós ipar világvezető lesz, és felelősségteljesen közvetít társadalmi, gazdasági és környezeti értékeket. A 3D nyomtatás kitüntetett szerepet tölt be az odáig vezető folyamatokban, az ajánlásokban nagyon fontos hangsúlyt fektetnek rá, a stratégiai növekedés egyik kulcsát látják benne.

A hétfőn megjelent tanulmányt az Eszközgyártó Ipar és Gyártótechnológiák Európai Szövetsége (CECIMO) még aznap el is fogadta. A szervezet kontinens-léptékben promótálja az additív gyártást.

3dnyomtatas_eu.jpg

A 15 nemzeti szervezetből álló csoport szerint az anyag sokat segít a 3DP népszerűsítésében, és rávilágít a technológia pozitív következményeire: az egész kontinensen komoly értékeket teremt, kisebb ellátási láncokat tesz lehetővé, lerövidíti új termékek tervezési, fejlesztési és tesztelési idejét, csökkenti az előállítási költségeket.

Az éghajlatváltozás árnyékában, a zöld szempontok rendkívül fontosak, mert minél környezetbarátabb egy technológia, annál inkább alkalmazni kell, és ki kell aknázni a benne rejlő potenciált. Márpedig a 3DP fenntarthatóbb ipari folyamatokat biztosít, kevesebb az anyagveszteség, támogatja a kívánság szerinti (on-demand) és a helyi gyártást.

„Fontos lépés a hosszútávú uniós ipari stratégia felé. Figyelemre méltó, hogy a tanulmány a sikerek központi hajtóerőiként emeli ki a stratégiai értékláncok és az értékteremtő hálózatok szerepét. Minden részletre kiterjedő megközelítés mellett kardoskodunk, amely az ipari szereplők szektorokon átívelő együttműködésre, a digitális átalakulás közös megvalósítására ösztönöz” – áll a CECIMO értékelésében, majd hozzáfűzték: az Európai Bizottság számára elérkezett az idő, hogy valósággá váltsa a látomást.

Címkék: jövő ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7914921456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása