HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatókat használ a francia hadsereg

ferenck 2019.06.05. 08:00

A 3D nyomtatást egyre gyakrabban használják a hadseregek, gombamód szaporodnak a védelmi alkalmazások. Az Egyesült Államok jár az élen, a tengerészgyalogságtól a vízi járművekig, a szállítástól a légierőig, szinte minden területen hasznosítják a technológiát.

Az USA-n kívül természetesen más országok hadseregében is alkalmazzák a 3DP-t, feltehetően a kínaiban és az oroszban is, de az utóbbiakról alig szivárognak ki információk.

3dnyomtatas_frencharmy.jpg

Most Franciaország is színre lépett.

Az ipari 3D nyomtatókat gyártó francia Prodways ugyanis bejelentette, hogy az ország hadserege a jövőben két gépüket, két ProMaker P1000 3D nyomtatót fog használni.

3dnyomtatas_frencharmy0.jpg

A printereket a hadsereg szárazföldi felszereléseket karbantartó, működésükért felelős főnöksége (SIMMT) rendelte meg. A kiszállításra nyáron kerül sor, a gépek egyrészt a technológia előnyeit hivatottak szemléltetni, másrészt (akár a műveletek helyszínén is) csere- és tartalék-alkatrészeket szándékoznak készíteni velük.

A gépek anyagokkal történő ellátásáról és a működtető személyzet betanításáról a Prodways gondoskodik.

A két gépet más célokra használják majd a hadseregben.

Az elsőt konténerbe csomagolják, és operációs helyszínekre szállítják, külső környezetben fognak vele on site óhaj és szükség szerinti csererészeket printelni. A hadsereg természetesen kiértékeli a helyszíni additív gyártás előnyeit és hátrányait.

A másikat a 13. Anyagellátó Állomáson rögzítik, ahol berendezések, felszerelések és hardverek karbantartásával és javításával foglalkoznak. Az állomáson biztosítják a kihelyezett additív gyártólánc működésének támogatását.

Címkék: nyomtatók katonai alkalmazások pótalkatrész

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr514877094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása