HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Markforged: mesterséges intelligencia és 3D nyomtatás

ferenck 2019.05.22. 08:00

A 2013-ban alapított, ma globálisan 270 alkalmazottal dolgozó Markforged fémmel és szénrostos kompozitanyagokkal működő 3D nyomtatóival megújítja a gyártást. A nyomatok a járműipartól az energetikáig, szerteágazó területeken hasznosíthatók, a gépek a legkeményebb gyári közegekben is kifogástalanul teljesítenek.

A printereket eszközkészítésre, hibák kijavítására, működő prototípusok létrehozására, kitűnő minőségű végtermékek gyártására használják világszerte. A Massachusetts állambeli vállalat jelentőségéről mindent elmond, hogy a Forbes Következő Milliárdos Startupok és a Deloitte Fast 500 listáján egyaránt szerepel. Utóbbinál 2018-ban az Egyesült Államok tizedik leggyorsabban növekvő techcége volt.

3dnyomtatas_metalx_2.jpg

Az innovációban nincs megállás, a vállalat május 20-án, hétfőn bejelentette a Blacksmith szoftvert. A szoftver a jelen mesterségesintelligencia-forradalmának terméke és egyben a jövőt is előlegezi: az MI jóvoltából a printerek képesek automatikusan változtatni programozásukon, így garantálva, hogy valamennyi rész a tervek szerint készüljön el.

Egy kicsit olyan az egész, mintha a szoftver jóvoltából, a gépek tudatosak lennének.

3dnyomtatas_blacksmith0.jpg

Az úttörő Blacksmith komoly szerepet játszik a jelen és a közeljövő „okos gyáraiban”, az előállítási költségeket jelentősen csökkentő „alkalmazkodó gyártás” első példája.

„Az utóbbi száz évben a gépek nem tudták, mit hoznak létre, és a specifikációktól eltérő részek gyártásával dollármilliárdokat pazaroltak el gondtalanul. A gyártó és a részeket ellenőrző gépek hatékony MI-vel történő összekapcsolásával kijavítjuk ezt a hibát. Az autókhoz autopilotot fejlesztő Teslához hasonlóan, mi a gyártáshoz építünk autopilotot” – nyilatkozta Greg Mark vezérigazgató.

3dnyomtatas_blacksmith.jpg

A Blacksmith a Metal X és az X7 printereken a nyomatok pontosságát garantáló folyamatos visszacsatolási hurkot (feedback loop) generál, csökkenti az anyagveszteséget, és felgyorsítja a termék piacra kerülését. Elemzi a tervet, összehasonlítja leszkennelt részekkel, majd automatikusan alkalmazza a teljes gyártási folyamathoz. Így éri el, hogy a végtermék hajszálpontosan az legyen, aminek megálmodták.

Mark azt is elárulta, hogy a 3DP csak a kezdet, mert az MI-vel az adott gyár összes gépét össze akarják kapcsolni.

„Az első gépgeneráció, amely tudja, mit kell tennie, és korrigálnak magukon, hogy mindig pontos terméket gyártsanak” –magyarázza.

A már idén beszerezhető Blacksmith különösen újgenerációs fémprinterekkel lesz hatékony. Mivel az új módszerek a részeken sokat torzító szinterezéssel működnek, a szoftver pontosan ezeket a torzításokat számolja fel.

A Markforged termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: szoftver mesterséges intelligencia innovátorok fémnyomtatás FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8714842442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása