HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Shapeways és az EOS beszáll at ortézis/protézis-üzletbe

ferenck 2019.04.02. 08:00

A new yorki 3DP online piactér (és közösségformáló tényező) Shapeways összeállt az ipari 3D nyomtatás egyik legismertebb, innovatív gyártórendszereiről híres specialistájával, az EOS-szal. Együttműködésük célja, hogy tervezőknek, cégeknek kínáljanak értékesítésre kész ortéziseket és protéziseket.

Az ortézisek a test elvesztett funkcióit pótló testközeli eszközök. Emellett rögzítenek, támasztanak, tehermentesítenek, segítik a beteg rehabilitációját, bénulásnál visszaadják a mozgás képességét. A protézisek amputált testrészt, hiányzó szervet pótló technikai berendezések, gyakran beültetések.

3dnyomtatas_shapeways.jpeg

Az O&P piac irányába való terjeszkedés jegyében, a Shapeways ricinusolajból származó biológiailag lebomló nejlonanyagot (PA11) kínál vásárlóinak.

Mivel az egészségügyi szektorban egyre kevesebb a megfizethető árú anyag, amelyből merevítők, protézsisek készíthetők, a PA11 hiánypótló lehet. Az orvosokkal való együttműködéssel 3D nyomtatással is lehet majd személyre szabott egészségügy kiegészítőket gyártani.

3dnyomtatas_shapeways0.jpeg

A szelektív lézeres szinterezéssel használt PA11 alapja a hajlékony és ütközéseknek ellenálló képességéről ismert ricinusolaj. A rugalmasabb és erősebb PA11 nejlon e tulajdonságai miatt ideális matéria ortézisekhez és protézisekhez. Nagyobb szilárdsága és rugalmassága miatt ütéseknek jobban ellenáll, és a szakítószilárdsága is kiemelkedő.

Aktív és viselhető (wearable) megoldásokhoz, testreszabott darabokhoz, így például ortézisekhez, kötésekhez, nadrágtartókhoz és sok más egészségügyi kiegészítőhöz remekül használható.

A PA11-et természetes fehér színben kínálják, de a fehér bármilyen más tetszés szerinti színre módosítható.

Nem ez az első együttműködés a 3D nyomtatás két óriása között. Az EOS a Shapeways 2007-es indulásakor az additív gyártóipari cégek közül az elsők egyikeként partnerségre lépett a majdani „piactérrel.” A Shapeways több EOS géppel dolgozik.

„Életeket pozitívan megváltoztató egészségügyi eszközök gyártásáról, az orvosi szektor felé történő ilyen jellegű nyitásról az induláskor csak ábrándozhattunk. Nagyon várjuk az együttműködést, hogy sorsokat tegyünk például egy művégtaggal jobbá” – jelentette ki Greg Kress, a Shapeways vezérigazgatója.

Címkék: egészségügy EOS Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1014726839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása