HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott szusi és bioprinting - a napokban történt

ferenck 2019.03.29. 08:00

A németországi sikerből kiindulva, a Wacker Chemie megnyitotta első amerikai szilikongumi-nyomtató laboratóriumát. A két 3D printerrel felszerelt labornak a cég Ann Arborban (Michigan állam) található létesítménye ad otthont.

3dnyomtatas_shortnews_filamentum.jpg

A 3D nyomtatószálakat gyártó cseh Fillamentum új színeket mutatott be a kiváló minőségű CPE HG100 polimer-kategóriában. A kollekció 12 különleges színárnyalattal bővült. Az anyag ellenáll a vegyszereknek, remek a húzószilárdsága stb.   

Az austini ICON építőtechnológiai cég bemutatta az akár 185 négyzetméteres házakat is nyomtató Vulcan II-t. A printer gyorsan, és a hagyományos módszerekkel összehasonlítva, fél áron végzi munkáját. A cég első kereskedelmi forgalomban beszerezhető nyomtatóját kifejezetten úgy tervezték, hogy egyszintes házakat olcsón kivitelezzen.

A dél-kínai Kantonban részben 3D nyomtatással készült áramelosztó helyiséget üzemeltek be, amely el is kezdte működését. A „szobát” jóval gyorsabban, kevesebb hulladékterméket generálva építették fel, mintha hagyományos eljárásokkal dolgoztak volna.

3dnyomtatas_shortnews_mit.jpg

Az MIT Médialabor Neri Oxman által vezetett kutatócsoportja fák, rovarpáncélok, almák és csontok molekuláris összetevőiből digitális tervezéssel és robotizált gyártással készítette el az Aguahoja természetes műtárgy-gyűjteményt. A mintát az élővilágban hulladékgenerálás nélküli gyártófolyamatoktól lesték el; a bőrszerű szerkezetek nem igényelnek összeszerelő munkát.

A philadelphiai Allevi 3D bionyomtató cég bemutatta Bőr biotinta készletét (Skin Bioink Kit). A bioprinterrel használt anyagcsomaggal bőrdarabok, tapaszok állíthatók elő. A készlet célja, hogy szövetmérnökök többrétegű, az emberi bőrhöz hasonló darabokat állítsanak elő.

A lengyel CD3D Lodzban megnyitotta Európa első és egyben legnagyobb, 21 SKAFFOSYS gépből álló nyílt bionyomtató klaszterét. A cég orvosi részlege, a CD3D Medical által működtetett 3D Bioclustert biomedikális kutatásokra tervezik használni.

3dnyomtatas_shortnews_kerekpar.jpg

A személyre szabott sportfelszereléseket gyártó francia Athletics 3D speciális kormányfogót készített a Vasember Triatlont első mozgássérültként abszolváló vett Florian Jouanny kerékpárjához. A sportoló, immáron új kerékpárjával az emdeni Paralimpiai Világ Kupán is részt vesz.   

A George Washington Egyetem és a moszkvai Fizika és Technológia Intézet kutatói nyílt forrású 3D nyomtatótechnológiával monitorozták betegek szívritmus-problémáit (aritmia), a szív elektromos és mechanikus aktivitásának kölcsönhatásait. Megfigyeléseik alapján személyre szabható, alacsony költségű optikai térképet készítettek. Ilyen mappák 3DP nélküli előállítási ára, akárcsak a felszereléseké nagyon magas, így a technológia a medicina e területén is komoly változásokat hozhat.

3dnyomtatas_shortnews-sushi.jpg

A hivatalosan 2020-ban nyíló japán Sushi Singularity étterem az érdeklődők vizelet-, nyál- stb. mintáit elemezve készít számukra szusit. Az egyéni ízlés szerint elkészített szusikhoz 3D szkennelést és nyomtatást is használnak.

Címkék: kerékpár szilikon gasztronómia orvosi építőipar polimer épületnyomtatás személyre szabás Japán Kína MIT nyomtatóanyagok bioprinting bioprinter nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1214718373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása