HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szaúd-Arábiában fog dolgozni a világ legnagyobb 3D épületnyomtatója

ferenck 2019.03.21. 08:00

A COBOD International dán 3D épületnyomtató-gyártó eladott egy másodikgenerációs BOD2 printert a szaúd-arábiai Elite for Construction & Development építőcégnek. A kiszállítás május végére várható.

A BOD2 a világ legnagyobb épületnyomtatója, és emellett „nemcsak a leggyorsabb, hanem a moduláris megközelítésnek köszönhetően, lehetővé teszi a szaúdi cég által óhajtott méret kivitelezését”, állítja Henrik Lund-Nielsen vezérigazgató.

3dnyomtatas_bod.jpg

Az Elite tervei kapcsolódnak az ország gazdaságát és természetesen az építőipart is felfuttató állami Vision 2030 programhoz. A tervek szerint 1,5 millió otthont építenek 2030-ig.

A 3D nyomtatókat értékesítő és 3DP szolgáltatásokat kínáló dán 3D Printhuset által alapított COBOD első gépét, a BOD-ot használták 2017-ben az első nyomtatott európai épülethez. A BOD2 a korábbi gép felújított, felturbózott változata.

3dnyomtatas_bod0.jpg

12 méter széles, 27 méter hosszú és 9 méter magas épületek, 300 négyzetméteres felületek készíthetők, három szint egyetlen nyomtatási ciklusban felépíthető vele.

Szaúd-Arábiában magán- és állami szervezetek egyaránt szeretnék használni, és Lund-Nielsen biztosra veszi, hogy az Elite korábban kivitelezhetetlen épületeket alakít ki, valamint a 3D épületnyomtatást teljesen új vizekre viszi vele. A gépet egyébként nemcsak magánházakhoz, hanem közepes méretű közintézményekhez, például iskolákhoz, múzeumokhoz stb. szintén használhatják.

Az Elite nem az egyetlen 3D épületnyomtatással foglalkozó közép-keleti cég. A szaúdi kormány a nyomtatható betont fejlesztő Al Kathiri Holdinggal is együttműködik, míg a COBOD Dubaiban már megvetette a lábát – szerződést kötött az ottani 3DVinciCreations 3DP szolgáltató-irodával.

Az együttműködés részeként, az emirátus Dubai 2025 programjának keretében 3D nyomtatott épületek várhatók. Célkitűzés, hogy a következő öt esztendőben elkészülő házak, épületek legalább negyedéhez használjanak 3D nyomtatótechnológiákat.

Címkék: épület építőipar épületnyomtatás Szaúd Arábia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9614699690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása