HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Különleges nyomtatóanyagokat fejleszt a Jabil

ferenck 2019.01.28. 08:30

A floridai St. Petersburg székhelyű, globális gyártószolgáltatásokat kínáló Jabil nemrég bejelentett Megtervezett Anyagok megoldása additív gyártáshoz kínál hitelesített anyagokat, amelyeket a cég most nyílt minnesotai Anyag-innováció Központjában fejlesztenek.

A Jabil folyamatosan növekvő 3DP részlege anyagkínálatával tovább bővíti az ügyfelek lehetőségeit. A központ alapítása eleve az ő óhajuk is volt, mert egyelőre korlátozott mennyiségben lehet hozzáférni 3D nyomtatóanyagokhoz.

3dnyomtatas_jabil_1.jpg

A cég által finanszírozott felmérésből kiderült: az árak és az anyagok hozzáférhetősége 300 3D nyomtatásban érintett személy felét komolyan zavarja, és egyben a technológia elterjedését is hátráltatja.

A komoly anyagtudományi hátterű Jabil hónapok helyett hetek alatt fejleszt egyedi igényeknek megfelelő anyagokat – állítja a vezetőség. Az új anyagokat 3D nyomtató-ökoszisztémájukba integrálják, gyártófolyamataikhoz alkalmazzák. Az újgenerációs alkalmazásoknak a légjármű-, az autóipar, az egészségügy és számos más terület komoly hasznát veheti.

3dnyomtatas_jabil0_1.jpg

A közel 5 ezer négyzetméteres központ rendeltetése, hogy egyhelyben hozzanak létre komplett 3DP megoldásokat: polimerek előállítását, vegyületek, keverékek fejlesztését és az ISO 9001 hitelesítést. A mérnökökből, vegyészekből, anyagtudományi és gyártási szakemberekből álló csapat az ügyfelek visszajelzéseinek figyelembevételével dolgozik speciális igényeket kielégítő nyomtatószálakon és porokon. A Jabil megerősített műanyagokat, valamint égésgátló, az áramot vezető stb. tulajdonságokkal rendelkező vagy például esd védelem célú elektrosztatikus disszipatív (ESD) matériákat fejleszt.

A központban más szolgáltatásokat is nyújtanak: keverékeket, vegyületeket állítanak elő, sajtolnak, préselnek, és nyílt forrású platformokon történő teljes rendszerintegrációval is foglalkoznak. A vállalat eleve nyomtatók, munkafolyamatok és anyagok (machines, processes, materials, MPM) teljes összhangjában gondolkozik, és ebben a szellemben kínál komplett csomagos megoldásokat, amelyekkel egyrészt az új anyagok lesznek hozzáférhetőbbek, másrészt csökkennek a nagyon jó minőségű részek előállítási költségei.

Mivel a Jabil Megtervezett Anyagok részlege főként nyíltforrású 3DP platformokkal kíván együttműködni, anyagai többféle gépen használhatók.

A nyílt platformok melletti elkötelezettség egyértelműen sokat segíthet az additív gyártóipar fejlődésében.

Az új anyagok már ebben a hónapban hozzáférhetők lesznek, és a Jabil az Ultimaker Cura szoftverén keresztül printprofilokat is dolgoz ki hozzájuk. (Az Ultimaker magyarországi forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.)

Címkék: nyílt forráskód anyagtudomány nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8414590602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása