HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mire használják a 3D nyomtatást egy egyetemi kórházban?

ferenck 2019.01.23. 08:00

3D nyomtatás és medicina szoros összefonódását jelzi, hogy gyorsan nő a klinikákon, kórházakban és más intézményekben üzemelő 3DP létesítmények, speciális laborok stb. száma. A Stratasys és a 3D Systems gépeit világszerte több kórházban használják, de más cégek sem akarnak kimaradni az élesedő versenyből.

Ma már teljesen egyértelmű, hogy az orvostudomány a 3D nyomtatás egyik legígéretesebb, a jövőben pedig a jelenleginél nagyságrendekkel több lehetőséggel kecsegtető alkalmazása.

A Bázeli Egyetemi Kórház 3D Print Laborjában húsznál több desktop és ipari nyomtató, köztük a Stratasys PolyJet rendszere dolgozik. A labor alapításakor a koponya-arccsont műtétek előkészítésére összpontosítottak, és azonnal felismerték a helyben történő – a gyógykezelést megváltoztató – printelés előnyeit.

3dnyomtatas_baselhospital.jpg

A technológia azóta több szív-, koponya- és csípőműtétnél, valamint rákos daganatok eltávolításánál bizonyult rendkívül hasznosnak, egyes esetekben életmentőnek.

Az évek óta működő létesítmény a világ egyik legelismertebb kórházi 3DP laborja. A napokban bejelentették, hogy együttműködnek a brit gyógyászati technológiai axial3D céggel. Az axial3Dassure platformot használva, jelentősen csökkentik majd anatómiai modellek és sebészeti segédeszközök 3D nyomtatását, miközben igyekeznek maximalizálni gyártásuk hatékonyságát.

„Izgatottan várjuk a világ orvosi 3D nyomtatásának egyik vezető erejével való együttműködést. Szakértelmükkel sokat segíthetnek jelenlegi szoftverfejlesztéseinkben. Mivel az egészségügyben növekszik a 3D nyomtatás iránti igény, mindenféle 3DP labormunkához kell egy központi kezelőplatform” – nyilatkozta Daniel Crawford, az axial3D alapító-vezérigazgatója.

Mindkét partner meggyőződése, hogy az axial3D megoldásaival tovább javul a labor szolgáltatásainak minősége.

„Szoftverünkkel a kórház jobban megismeri az adatokban gyakran megbúvó, észrevétlen statisztikákat és számokat, amelyekkel aztán le tudják mérni a 3D nyomtatás klinikai hatását és értékét, hogy mennyire fontos a betegeknek” – magyarázza Crawford.

A brit cég digitális fájlok 3D nyomtatáshoz szükséges feldolgozását felgyorsító önszegmentáló szoftvermodult is épített a platformba. A modul a hitelességet, a megbízhatóságot és a szabványoknak való megfelelést is garantálja.

Címkék: orvosi innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2614580934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása