HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Formlabs: műgyanta gyors prototípuskészítéshez és műfogsorokhoz

ferenck 2019.01.11. 08:30

A Formlabs két új műgyantás nyomtatóanyagot mutatott be a Las Vegasi Fogyasztói Elektronika Shown.

3D printerei mellett a bostoni vállalat bemutatót tartott a kiváló teljesítményű műgyanta additív gyártásra történő felhasználásából. Tavaly az áttetsző, „precíz és erős” Grey Pro műgyanta mellett az első szelektív lézeres szintézissel (SLS) működő Fuse 1 rendszerüket vezették be a CES-en.

3dnyomtatas_formlabs_2.jpg

Idén bővült a nyomtatóanyag portfolió.  

A cég legpuhább műgyantáját, az Elastic (rugalmas, ruganyos) Resint szilikonrészek prototípuskészítésére tervezték. Ezek a részek többszörösen hajlíthatók, nyújthatók, összepréselhetők, és közben nem szakadnak el.

3dnyomtatas_formlabs0_2.jpg

A másikat, az Egyesült Államokban már beszerezhető Digitális Fogsort (Digital Denture) közvetlenül printelhető, precíz és bármikor kivehető protézisekhez fogják használni. A Formlabsnak nem a Digital Denture az első fogászati nyomtatóanyaga. A fogászati laboratóriumoknak szánt, hidakhoz és koronákhoz ideális Dental Model és a Dental LTC Clear a másik kettő.

Mindezek mellett a Gillette-tel közösen (természetesen 3D nyomtatással) készített, egyedire alakítható borotvát is megtekinthette a CES mindig érdeklődő közönsége.

A Formlabs élő demonstrációt tartott a szkennelés-szoborkészítés-3D nyomtatás munkafolyamatból is. Az emberi archoz a Bellus3D FaceAppját használták, amellyel tervezők valódi arcokat illeszthetnek be a ZBrush szoftverrel végzett munkába. Ezt követően a karaktermodelleket a cég Form 2 printeren nyomtatták ki.

„A 3D nyomtatás változatlanul az egyik legfontosabb eszköz arra, hogy bárki bármit készítsen. Gyakran halljuk, hogy mennyire fontos egy terméket fizikális versus digitális változatban látni. Ezért mutatjuk be az elejétől a végéig a munkafolyamatot” – nyilatkozta Max Lobovsky társalapító-vezérigazgató.

A Formlabs termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1914552420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása