HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kickstarter-kampánnyal három perc alatt összejött a támogatás egy printerre

ferenck 2018.12.17. 08:30

Csúcsot döntött a sztereolitográfia (SLA) technikával működő Phrozen Transform 3D printer Kickstarter-kampánya – a támogatásra kért 30 ezer dollár röpke három perc alatt összejött, és jelenleg (2018. december 15. koraeste) több mint 253 ezer dollárnál tartanak. A kampány 41 nap múlva zárul, de már most garantált, hogy a becélzott összeg sokszorosa gyűlik össze.

A Phrozen mögötti csapat 5 év alatt SLA printerek hat generációját fejlesztette. A Phrozen Make 2017 áprilisában zárt sikeres Kickstarter-kampányt. Óriási tapasztalat áll a tervezők mögött, és hatalmas bennük a motiváció, hogy sikeresen piacra vigyék a hatalmas munkaterülttel rendelkező 1299 dolláros gépet.

3dnyomtatas_frozentransform.jpg

Manapság egyre több az SLA printer, hasonló jelenség megy végbe, mint korábban az FDM gépekkel.

Az FDM printerekre vonatkozó régi szabadalmak 2009-ben jártak le, és azt követően rengeteg ráolvasztásos technikával működő gép jelent meg. A második hullám az SLA nyomtatóké, a 2013 és 2015 között lejárt szabadalmakkal eltűntek a korlátok, felgyorsult a fejlesztés.

3dnyomtatas_frozentransform0.jpg

13,3 inches 4K LCD kijelzőjével, 29,2x16,5x40 centis munkaterületével jelenleg a Transform a legnagyobb fogyasztói szintű SLA 3D nyomtató. Valószínűleg ez a tény a magyarázat arra, hogy a Kickstarter-kampányon szélvészgyorsan összejött a pénz. Ha az eredeti kijelzőt két 5,5 inchesre kicserélik, a gép 76 mikronos helyett 46 mikronban nyomtatja ki szimultán ugyanazt az ultra nagyfelbontású objektumot.

Ez a képesség ékszerészeknek és fogorvosoknak jöhet különösen jól.

A kijelző-csere csak 30 másodpercig tart. A technikai paraméterek lehetővé teszik a teljes nagyméretű tárgyak 13 óra alatt történő printelését.

A printer sok más gyártó műgyantájával kompatibilis, de kifejezetten a Transformra is fejlesztenek anyagokat: Stiff, Wax Pro Castable, Tough, Semi-Clear, TR250.

„Sok felhasználónk kérdezi, hogy az SLA printerek miért nem nyomtatnak széles munkafelületen. Több nagy terv kivitelezését ez a tényező hátráltatja. A tervet részekre kell bontani, a darabokat a nyomtatás után rakják egybe. A Phrozen Transform sokat javít ezen a helyzeten” – magyarázza Ray Wu társalapító.

Úgy tűnik, valóban nem véletlenül gyűlt össze rekordsebességgel a pénz…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3214483786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása