HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Whirlpool berendezések 3D nyomtatással

ferenck 2018.11.27. 08:30

A háztartási berendezéseket gyártő Whirlpool partnerségre lépett a szingapúri 3DP szolgáltatóiroda Spare Parts 3D-vel (spare parts pótalkatrészeket jelent). A Whirlpool alkatrész-katalógusát digitalizálják, mert részben így próbálják megakadályozni gépek elavulását, illetve mindig biztosítani hiányzó darabok pótlását.

Egy 2017-es pilotprojektben a Spare Parts 3D három 3DP technológia (FDM, SLA és a HP Multi Jet Fusion) alkalmazhatóságát tesztelte. A katalógus 150 alkatrészét vizsgálták meg, ABS-t, AS VO-t, PA12-t, gumiszerű és PP-szerű műgyantát használtak.

3dnyomtatas_whirlpool.jpg

Most az első Whirlpool pótalkatrész gyártását készítik elő.

Pótalkatrészek iránti igény abszolút megjósolhatatlan, ezért nem lehet ideális mennyiséget raktárban tárolni, és így a tárolási költségek sem minimalizálhatók. A probléma részben megoldható a hagyományos gyártótechnikáknál sokkal gyorsabb 3DP-vel.

3dnyomtatas_whirlpool0.jpg

A megnövekedett igényeket jellemzi, hogy a Spare Parts 3D olyan cégeknek „dolgozik be”, mint az Electrolux vagy a globális minőségbiztosításban és kockázatmenedzsmentben utazó norvég DNV GL.

A trend másik jele az egyre több vetélytárs színrelépése: Fast Radius, Industry 4.0 Lighthouse stb.

„A Spare Parts 3D gyakorlatias szemszögből mutatja meg, hogyan használjuk a 3D nyomtatást. Nem fogunk vele tömegszériákat gyártani, viszont nagyon jó megoldás az elavulással és pótalkatrészek hiányával szemben” – nyilatkozta az együttműködésről Franco Sacchi, a Whirlpool Fogyasztói Szolgálat és Minőség részlegének igazgatóhelyettese.

A Whirlpool számára az együttműködés a vásárlás utáni igények kielégítésében lesz rendkívül fontos. Nincs már nagy raktárkészletük, így a kívánság szerinti, helyben történő pótalkatrész-nyomtatás remek opció.      

Először a PA12-vel és Multi Jet Fusion-nel készült nyomógombot teszteltek. Az alkatrészt próbaszerűen ki is szállították Whirlpool vásárlóknak. A választékot természetesen bővíteni akarják, és hamarosan beindul a Spare Parts 3D a partnereket a megtakarítások kiszámításával segítő, azokat év végén összegző 3D Digipart szoftverplatformja is.

Címkék: Szingapúr pótalkatrész

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8514381610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása