HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatás papírral és holdkőzettel – a napokban történt

ferenck 2018.11.09. 08:30

A Verbatim bejelentette, hogy elkezdi árusítani a Mitsubishi Chemical által fejlesztett DURABIO nyomtatószálat, a polikarbonát és a polimetakrilát tulajdonságait kombináló, rendkívül jó fénytani és mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, bioalapú átlátszó anyagot.

3dnyomtatas_news_paperpulpprinter.jpg

A 3DP egyik problémája, hogy a nyomtatóanyagok zöme a környezetre köztudottan káros műanyag. A fenntarthatóbb megoldásokban gondolkozó Beer Holthuis tervező kitalálta, hogy az átázott, nedves papír ideális matéria lenne, majd felépítette a világ első papírgalacsnikkal dolgozó gépét, a Paper Pulp Printert.

A Simplify3D bejelentette 3DP szoftverének az additív gyártás jelenéhez igazított 4.1-es verzióját. Az új változattal bővülnek a többanyagos (multi-material) nyomtatás lehetőségei, „intelligensebb” a munkafolyamat és egyben jobb a nyomatminőség, hatékonyabb darabok személyre szabása.

3dnyomtatas_news_kodak.jpg

Az Evolve Additive Solutions összeállt a képalkotó technológiákkal foglalkozó, New York székhelyű Kodakkal. A két vállalat többek között együtt fogja fejleszteni az Evolve szelektív termoplasztikus elektrofotolitografikus eljárását (STEP), egy 2020-ban debütáló új 3D nyomtatótechnológiát.

A regeneratív medicinával foglalkozó észak-karolinai Precise Bio szemészeti csoport indítását jelentette be. A csoport a cég winston-salemi üzemében fog működni. A szövetek és szervek tömeges biogyártását lehetővé tevő skálázható platformja mellett, a Precise Bio ismert egészségügyi vállalatokkal igyekszik stratégiai partnerségre lépni. Törekvéseikkel a szemmel kapcsolatos 3D bionyomtatást szeretnék előrébb vinni, eredményeiket pedig a piacon kívánják hasznosítani.

A Boulderi Colorado Egyetemen kontrollált oxigénakadályozást alkalmazó sztereolitografikus 3DP módszerrel dolgoznak ki megváltoztatható geometriájú, részletes véredényeket. A módszerrel betegségmodellekhez igazítható mikroszerkezetek, a mai nyomtatott ereknél keményebbek, masszívabbak hozhatók létre.

3dnyomtatas_news_titomic.png

Az ausztrál Titomic additív gyártócég együtt fog működni a világ első strapabíró titánalapú taktikai ember nélküli légi járművét (UAV) jegyző TAUV-val. Az 1,8 millió dolláros exkluzív védelmi program keretében UAV-ket (drónokat), katonai rendszereket és érzékelőket fejlesztenek.

Az amerikai Szövetségi Repülési Hivatal (FAA) engedélyezte, hogy a GE Aviation a cég GEnx-2B gépén 3D nyomtatással készült darabot használjon a hagyományosan gyártott ajtónyitó-rendszer támaszték helyett.

3dnyomtatas_news_silverstone.jpg

A Uniti svéd elektromosautó-gyártó pilot gyártóüzemet tervez létesíteni a Forma-1 versenyeiről ismert angliai Silverstone Parkban. Évi 50 ezer egységet szeretnének ott készíteni. A cég jelenleg kétszemélyes elektromos autón (Uniti One) dolgozik, és ez lesz az első pilotüzemben fejlesztett járművük. 2020-ban mutatják be. A munkákhoz 3D nyomtatótechnológiákat is használnak.

Olasz kutatók a „holdporként” is emlegetett regolit nyomtatási lehetőségeit vizsgálták, a Hold jellegzetes anyagának szimulálásával, amelyben komoly potenciált látnak. Munkájukat kiindulási pontnak tekintik.

Címkék: nyomtatók Hold nyomtatóanyagok fémnyomtatás multi-material nyomtatószálak nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr814359005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása