HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kínai 3D nyomtatócégbe invesztál a BASF

ferenck 2018.11.08. 08:30

A sanghaji Prismlab 2013ban dolgozta ki speciális Sub-Pixel Micro Scanning (SMS) 3D nyomtatótechnológiáját, majd szabadalmaztatta a sztereolitográfián (SLA) alapuló „pixel-felbontással feljavított technológia” printelési folyamatot, amely a folyékony gyantát fénnyel megdolgozó többi SLA-géphez hasonlóan működik.

Azóta többféle printert fejlesztettek, amelyek akár óránkénti 2712 köbméter matériát 33 mikron felbontásban is nyomtatnak. Ez azért nagyon komoly teljesítmény, mert a szabvány nyomtatószál-alapú gépeknek komoly gondot okoz a 100 mikron alatti felbontás megvalósítása.

3dnyomtatas_basf_1.jpg

A cég RP400 gépével 2016-ban megnyerte a Német iF Design díjat. Printerei az ultragyors technikával méretesebb tárgyak létrehozására is alkalmasak, miközben ugyanolyan nagy felbontásban dolgoznak. A cég állítása szerint, akár tízszer gyorsabban nyomtatnak részeket, mint a hasonló árfekvésű gépek.

A Prismlab technológiája minden egyes pixelt több kicsi szakaszra bont a műgyantában, amelyek LCD-fénnyel egyenként megdolgozhatók. Ezért lehetséges stabilabb és nagyobb komponenseket, vagy több részt ugyanabban a gyártási lépésben nyomtatni.

3dnyomtatas_basf0_1.jpg

Az LCD-fény használata az előállítási költségeket is csökkenti.

A vállalat gépei, technológiája több területen, például az ékszerészetben, cipőgyártásban, az oktatásban, és precíziós módszereket igénylő más iparágakban alkalmazható, egyedire kialakított megoldásai többek között az egészségügyben is hasznosíthatók (pántok, anatómiai modellek stb.).

A 3D nyomtatásban szintén érintett német BASF Venture Capital csoportja a napokban jelentette be, hogy befektet a kínai cégbe. A befektetéssel a termékfejlesztést és az innovációt kívánják felgyorsítani, illetve a Prismlab világpiaci pozícióit szeretnék megerősíteni.

„Ez az első közvetlen befektetésünk kínai cégbe, amellyel technológiai megoldásainkat fejlesztenénk, és a 3DP szektorban bővítenénk termékkínálatunkat” – nyilatkozta Markus Solibieda, marketingigazgató.

„Kína gyártásvezérelt gazdaságból innováció-vezérelt gazdasággá alakul át. A Prismlab-befektetés a kínai innováció melletti elkötelezettségünket is jelzi, a BASF Venture Capital GmbH pedig a sikerhez vezető potenciális partnerek azonosításában játszik fontos szerepet” – jelentette ki Zheng Daqing, a BASF kínai részlegének vezetője.

„A 3D technológiának tovább kell fejlődnie, mielőtt megváltoztatja a világot. A Prismlab a változások felgyorsítói és élenjárói közé kíván tartozni. A befektetéssel még behatóbban foglalkozhatunk lézeralapú megoldásokkal, kutatásfejlesztéssel” – mondta Hou Feng, a Prismlab alapító-igazgatója.

Címkék: nyomtatók Kína BASF nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2114356965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása