HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gartner: Afrikában is kezd „beérni” a 3D nyomtatás

ferenck 2018.09.03. 08:30

A Gartner Fokvárosban készült augusztusi beszámolója szerint két technológia jutott el a Hype görbe végső fázisába (és válik hamarosan fősodorrá): a mobil pénz és a 3DP szolgáltatóirodák.

A változások különösen Afrikát érintik. A kontinensen kilenc technológia körül már lecsendesedett a hirtelen hype, megmaradtak, és a „piaci megvilágosodás” után a görbe utolsó fázisába, a termelékenység állapotába lépnek, azaz rövid időn belül a hétköznapok részei lesznek.

3dnyomtatas_gartner.jpg

„A helyi célközönség 20-50 százalékának elérésével, a 3DP szolgáltatóirodák Afrikában a korai mainstreamnél tartanak” – nyilatkozta William Hahn vezető kutatáselemző.

A 3DP szolgáltatóirodák azért juthattak el eddig, mert ma már eszközök és késztermékek nyomtatására is képesek. Afrikai fogyasztók így jutnak hozzá részek máskülönben pénz- és időigényes helyettesítéséhez. A technológiát tesztelhetik, a tesztek alapján meg is indokolhatják az esetleges otthoni 3D printer beruházást.

3dnyomtatas_gartner0.jpg

A gyártás és termékek, tárgyak helyben történő előállítása komoly előny Afrika számára. Nem kell utazni értük, nem kell a közismerten problémás és lassú szállítással foglalkozni, magas vámokat sem kell fizetni, és a határon való torlódás miatt sem kell bosszankodni. Kispénzű személyek is akkor és nem hónapokkal később juthatnak az óhajtott darabhoz, amikor valóban szükségük van rá.

Az afrikai mezőgazdaság helyzetéről tavaly készült beszámoló kiemeli, hogy a kontinense Szaharáról délre eső részén a GDP közel 50 százalékát generálja. Annak ellenére így van, hogy – általában – kifejezetten munkaintenzív folyamatokról van szó. A 3D nyomtatás segíthet: helyben megoldja alkatrészek cseréjét, miközben egyes tevékenységek automatizálásával könnyebbé válik a munka.

Tanzániától Dél-Afrikáig, az egészségügytől a mezőgazdaságig az utóbbi években Afrika több részén indultak 3DP projektek, például az Airbus és a Boeing alkatrészek tömeges gyártásáról tárgyal a dél-afrikai Aeroswifttel.

Címkék: Afrika Gartner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2714175923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása