HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Rekordbevétel a Protolabsnál

ferenck 2018.08.03. 08:30

Az 1999-ben alapított minnesotai Protolabs 3D nyomtatással, CNC megmunkálással, fröccsöntéssel állít elő prototípuskészítéshez és kisszériás gyártáshoz alacsony példányszámban részeket. Termékeiket orvosi műszerekhez, elektronikai berendezésekhez, gépjárművekhez és fogyasztói árucikkekhez használják fel.

Méretre gyártott műanyag fröccsöntött részekkel kezdték, 2005-ben Angliában nyitottak gyártóüzemet, majd Japánban egy helyi tervezőket segítő irodát. 2009 óta készítenek ABS-alapú részeket is, 2012-től vannak a tőzsdén, 2013-ban 150 millió dollár bevételt könyveltek el.

3dnyomtatas_protolabs.jpg

Közben felvásárlásokkal és más tevékenységekkel folyamatosan gyarapodtak. Az akvizíciók között 3DP cégek (FineLine Prototyping, RAPID Manufacturing) is szerepelnek.

2018.második negyedévében a rekordnak számító 109,7 millió dollárt generáltak, amelyből 18,3 millió a tiszta bevétel, és ez 52 százalékos növekedés 2017 azonos időszakához képest. Az előző negyedévet szintén komoly növekedés jellemezte.

3dnyomtatas_protolabs0.jpg

Az évek során számos díjat kaptak, többek között a Forbes 2013-ban és 2014-ben is az öt legjobb amerikai kisvállalat közé választotta őket, 2015-ben pedig amerikai fogyasztók szerint a Protolabs a gyors prototípuskészítés egyik leghitelesebb képviselője volt.  

A legnagyobb, robbanásszerű emelkedést a CNC megmunkálásban tapasztalták, de digitális üzleti modelljük teljes egészével elégedettek.

3D nyomtatásból származó bevételeik 22 százalékkal nőttek. A pozitív tendencia folytatódik, hiszen nemrég a General Electric-kel (GE) léptek partneri viszonyba – az elsők között csatlakoztak a GE frissen indított Gyártópartneri Hálózatához (MPN).

„Óriási lehetőség, hogy a GE Additive-vel együttműködve tovább bővítjük, fejlesztjük az ipari szintű additív gyártótechnológiák és anyagok adta lehetőségeinket” – jelentette ki Vicki Holt, a Protolabs egyik vezetője, aki 2014-ben azért került a céghez, hogy a dollármilliárdos vállalatok közé emelje.

Címkék: trendek üzlet cégek üzleti modell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10014147701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása