HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Különleges 3D nyomtatásdiplomát ad a Katalán Műszaki Egyetem

ferenck 2018.07.30. 08:30

Lassan már közhelynek számít, de attól még hatványozottan igaz: a jelen és a jövő oktatása elképzelhetetlen 3D nyomtatás nélkül. A technológia a 21. századi tárgyalkotás nélkülözhetetlen eszköze, minél fiatalabb korban megismeri valaki, annál hatékonyabban tudja hétköznapi tevékenységeibe integrálni.

A világ sok országában indítanak 3DP tanfolyamokat, teszik tantervek részévé, kísérleteznek változatos innovatív megoldásokkal. Magyarországon a FreeDee az ezirányú törekvések egyik élharcosa.

3dnyomtatas_barcelona.jpg

Felsőoktatási intézmények közül a technológia egyik európai csomópontjában, Barcelonában működő Katalán Műszaki Egyetem (UPC) napokban bejelentett mesterdiploma-programja tűnik a legütőképesebbnek. A programot az egyetem technológiai központja és egy saját spinoff 3DP gyártócég, a BCN3D dolgozta ki.

„A világ legerősebb additív gyártási mastere lesz” – jelentette ki Roger Uceda, a BCN3D társalapítója, ügyvezető igazgatója a kategóriájában és Spanyolországban teljesen unikális, az ipari gyártásfejlesztés összes területére, az ottani 3DP alkalmazásokra összpontosító Master DEFAM-ról.

3dnyomtatas_barcelona0.jpg

A program a gyártóiparban dolgozó tervezők és mérnökök továbbképzésére is ideálisnak tűnik.

Uceda és társai három fontos célt tűztek ki.

Terméktervezőknek el kell sajátítaniuk az „additív tervezést”: részek egyesítését, megerősítését, sorozatgyártást, prototípusok 3D nyomtatását.

A gyártófolyamaton szintén javítani kell, különös tekintettel a szerszámokra, optimalizált futószalaghoz készülő eszközökre.

Az újfajta gyártás előnyeinek kihasználása is kritérium. A kutatók komplex mértani formák printelésére, tömeges személyre szabásra, kívánság szerinti (on-demand) gyártásra, digitális raktárakra gondolnak.

Az összes modult valódi alkalmazási környezetben tanítják majd. A hallgatók például megismerhetik, hogy a BCN3D hogyan dolgozik együtt egy egyedi kerékpárokat készítő céggel, vagy az egyetem egy motorgyártóval.

A diákok sokféle printert és szkennert használhatnak, ipari és asztali gépekkel egyaránt megismerkedhetnek. Az oktatás spanyolul indul, de angolul is tervezik, amire remélhetőleg nem kell sokáig várni.

Címkék: oktatás jövő FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr914133401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása