HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott épületek Flandriában?

ferenck 2018.07.25. 08:30

Az építészet a 3D nyomtatás egyik leglátványosabb alkalmazási területe. Egyre több tervező, vállalat, intézmény próbálkozik a világ különböző részein printelt épületekkel. Oroszországtól Kolumbiáig, Dubaitól Kaliforniáig, sok helyen találkozhatunk a két terület lélegzetelállító szintézisével.

Egy orosz cég egy nap alatt nyomtat házat, Neri Oxman MIT-s csapata épületszerkezeteket 14 óra alatt printelő robotot fejlesztett, a franciaországi Nantes-ban pedig a hetekben költöztek be egy 3DP-vel készült házba.

3dnyomtatas_dania0_1.jpg

A 3D nyomtatótechnológiával foglalkozó 3D Printhuset dán fejlesztő, szolgáltató és eladó 2017 szeptemberében Észak-Koppenhágában, a Nordhavn öbölben kezdte meg az első állami építőprojektet. A BOD printerrel kivitelezett hivatal-hotel többfunkciójú, lakásként és üzleti irodaként egyaránt használható (officetel).

A lakhatásra alkalmas épület azonban elsősorban a cég technológiájának működőképességét volt hivatott bizonyítani, illetve nagyon sokat tanultak belőle másodikgenerációs printerük fejlesztéséhez.

3dnyomtatas_dania_1.jpg

Az épület méretét eredetileg a maximum 8x8x6 méteres oldalak limitálták, később azonban moduláris megoldással, több 2,5 méter hosszú egységgel módosítottak rajta.

Többen érdeklődő jelezte a cég felé, hogy több méretben szeretne printereket.

A 3D Printhuset a belga Kamp C-vel a napokban nyerte el az első építőipari 3D nyomtatóra kiírt európai uniós tendert. Az antwerpeni cég meg is vásárolt egy másodikgenerációs gépet (BOD2), amellyel helyben szándékoznak 3DP infrastruktúrát kiépíteni.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Kamp C minket választott a közös versengésre. A BOD2 az egyetlen másodikgenerációs printer a piacon, és azért is különleges, mert az elsőgenerációs gép összes problémáját sikerrel orvosoltuk. A Kamp C az árat és a technológiát egyaránt értékelte” – nyilatkozta Henrik Lund-Nielsen vezérigazgató.

A 444-es verziószámú új nyomtató 9,5x9,5x8,5 méteres területet képes printelni. Elődjénél tízszer gyorsabb, eléri a másodpercenkénti 1000 milliméter, azaz 1 méter sebességet.

Címkék: építészet épület építőipar épületnyomtatás MIT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7314129041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása