HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan telepítsük a munkahelyi nyomtatórendszert?

ferenck 2018.06.28. 08:30

Otthoni, vállalaton, gyáron belüli 3D nyomtatással idő spórolható meg, csökken a gyártási költség, javul a termékminőség. Egy díjnyertes alkalmazással az Ultimaker 3D printerei egy év leforgása alatt 2015-ben 160 ezer dollárnyi összeget takarítottak meg a Volkswagen Autoeuropa gyárának.

A portugáliai üzemben 2014 óta használnak 3D nyomtatókat, a megtakarítást 2016-ban jelentették be; a gyártási költségek 90, a teljes fejlesztési idő 95 százalékkal csökkent. A bámulatos eredményt többszázezer dolláros ipari gépek helyett desktop Ultimaker nyomtatókkal érték el. (Az Ultimaker termékei itt rendelhetők meg Magyarországon.)

3dnyomtatas_ulti0.jpg

A pilotként indult projektben hét gép, Ultimaker 3 és 2+ printerek vettek részt, amelyeket 2016-ban kb. ezer alkatrész elkészítéséhez használtak.

A Volkswagen Autoeuropa azóta még jobb teljesítményt ért el, mert most már több mint éves negyedmillió dollárt spórol az Ultimaker megoldásaival.

3dnyomtatas_ultimaker_2.jpg

Az Ultimaker más vállalatoknak is segíteni akar a költséghatékonyabb gyártásban, és kiadott egy tanulmányt arról, hogy hogyan vágjunk bele az irodai 3D nyomtatásba (Getting Started with Office 3D Printing).

A legelterjedtebb technikára, a szálhúzásos megoldásra (FFF) fókuszáló dokumentum használati utasítás desktop megoldásokhoz, tipikusan felmerülő problémák kezeléséhez, szoftverekhez, anyagokhoz, logisztikához, hálózatokhoz, személyzethez és karbantartáshoz. Bármilyen szektor kezdő, de a technológiát használni akaró vállalkozóinak szól, legyen szó légjármű- vagy autóiparról, egészségügyről vagy építészetről, ipari formatervezésről stb.

Az érdeklődők közérthető formában ismerkedhetnek a 3D nyomtatással. Az Ultimaker azt is figyelembe veszi, hogy a döntéshozók nem értenek minden esetben a technológiához, és ennek megfelelően a felmerülő akadályokat, a változásoktól való félelmet, a tréninggel és logisztikával kapcsolatos problémákat is bemutatják.

A 3DP-t a termékfejlesztési munkafolyamat feljavításaként mutatják be, a szoftverek is integrálhatók létező eszközökbe, de hangsúlyozzák: a gyártóknak mindenképpen változtatniuk kell a korábbi megoldásokon, különben lemaradnak.

Ennek megfelelően a szerzők a 3DP hozzáadott értékeire fektetik a hangsúlyt, táblázataik, folyamatábráik pedig összehasonlítások, amelyekből kiderül, hogyan spórolhatunk idővel és pénzzel.  

Címkék: Volkswagen FreeDee Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4814075155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása