HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ legnagyobb fémnyomtatójától a Vatikán Svájci Őrségének új páncéljáig – a napokban történt

ferenck 2018.05.18. 08:30

Az ausztrál Titomic május 16-án jelentette be, hogy melbourne-i üzemében munkába állt a világ legnagyobb fémnyomtatója. A hidegfúvásos (cold spray) technológián alapuló gép 9 méter hosszú, 3 méter széles, 1,5 méter magas tárgyakat képes printelni.

Két év fejlesztést követően a MELT (Kísérleti Rétegtechnológiás Gyártás) projekt mikrogravitációban működő 3D printer prototípusával állt elő. A gépet az Európai Űrügynökségnek (ESA) fejlesztik, a Nemzetközi Űrállomáson és a világűr más pontjain lesz hivatott kiváló minőségű polimerekből tárgyakat készíteni.

3dnyomtatas_news0_3.jpg

A Los Angelesi Kaliforniai Egyetem (UCLA) kutatói speciális 3D nyomtatóra fejlesztett technikájával különböző matériákból állíthatók elő gyógyászati bioanyagok. Bizakodnak, hogy a közeljövőben átültetéseknél és más sebészi beavatkozásoknál már használni is fogják az így készülő bőrszerű szöveteket.

A Washington Egyetem Orvosi Iskolája tanulmányt írt a 3D nyomtatás szerepéről a születési szívbetegségek kezelésében. Az anyagban a 3DP-t változást hozó technológiaként mutatják be, több praktikus jövőbeli alkalmazását elemzik.

3dnyomtatas_news3_4.jpg

Egy új Artec esettanulmányban a Brüsszeli Szabadegyetem Robotika és Multitestes Mechanika tanszéke bemutatta, hogy 3D szkenneléssel betegek felépülését, járásuk visszanyerését hatékonyabban segítő exoskeletonok építhetők. (Az Artec 3D szkennerek hazai forgalmazója a FreeDee.)

3dnyomtatas_news1_4.jpg

A Nanfang Additív Gyártóvállalat szerződést kötött a Kínai Nemzeti Kőolaj Társasággal (CNPC), hogy nyomtatóanyagokat és folyamatokat dolgoz ki elektronsugaras (EBM) 3DP technológiához, amelyekkel csővezetékekhez készítenek alkatrészeket.

A Moog az amerikai Gyártótudományok Nemzeti Központjával (NCMS) kötött szerződése értelmében a cég blokklánc (blockchain) technológiával fog nagyobb védelmet nyújtani az USA Védelmi Minisztériuma 3DP fájljaihoz és gyártási folyamataihoz.

3dnyomtatas_news2_6.jpg

A szellemi tulajdonjogok hatékony védelme egyre gyakoribb probléma a 3D nyomtatás világában. A Boeing e célból kötött szerződést az izraeli Assembrix céggel. A jövőben a szoftverfejlesztő megoldásaival igyekszik biztonságosabbá tenni 3D nyomtatótechnológiával előállítható tárgyainak fájljait, fájlgyűjteményeit, digitális raktárát.

3dnyomtatas_news_6.jpg

Az izraeli ásványvízgyártó Sodastream különleges limitált kiadású, mini „kalapos” flaskákkal köszönti Harry herceg és Meghan Markle május 19-i esküvőjét és tiszteleg a királyi pár egyszeri használatú műanyagpalackok elleni tevékenysége előtt. A kupakokat korábbi királyi fők ikonikus kalapjairól mintázták.

A Vatikán Svájci Őrsége nyomtatott műanyagból készült könnyebb páncélra cserélte a hagyományos acélpáncélt. Az új darab nagyobb védelmet nyújt lőfegyveres támadások ellen.

Címkék: biztonság űrkutatás orvosi exoskeleton Kína ESA fémnyomtatás bioprinting FreeDee bioanyagok nyomtatótechnológiák Artec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5313965034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása