HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kicsi és összetett tárgyak gyártása 3D fémnyomtatással Svédországban

ferenck 2018.05.16. 08:30

A kicsi az új nagy az additív gyártásban” – hangzik a nyomtatókat, anyagokat fejlesztő és 3DP szolgáltatásokat kínáló, a binder jetting technológiát használó svéd Digital Metal jelmondata.

„A technológia lényege, hogy a 3D nyomtató finom porrétegeket fektet le, s ezekre rajzolja meg festékkel kevert ragasztóanyaggal a nyomtatandó tárgy rétegeit. A rétegről rétegre e módon felépülő modell némi utómunkát igényel, de a végeredmény igen élethű lesz. Ezzel a 3D nyomtatási technológiával leggyakrabban az emberek mini, színes szobrai készülnek, de egyedi termékkoncepciók bemutatására is szívesen alkalmazzák” – olvassuk a 3D Akadémia blogján.

3dnyomtatas_digitalmetal.jpg

A Digital Metal az eljárás az elődcég Höganas AB által 2013-ban kidolgozott speciális változatát használja. DM P2500 gépükön már a tavaly beindult kereskedelmi forgalmazás előtt is több mint 200 ezer darabot printeltek. Jelenleg tucatnyi alkatrész szériagyártásával is foglalkoznak, az egyikből például évi 20 ezer darabot készítenek.

A „csodaautókat” gyártó svéd Koenigseggnek szintén bedolgoznak, aprólékosan kidolgozott szélvédőmosót készítenek egy 2 millió eurós autóhoz, rajta a cég logójával. A Monfort óragyártó svájci Alpok által inspirált órájához, kristályos sziklaszerű szerkezetet részletesen ábrázoló lapokat állítanak elő nagy mennyiségben.

3dnyomtatas_digitalmetal0.jpg

Persze nemcsak sorozatban gyártanak, hanem egészen egyedi darabokat, például pici figurákból álló sakk-készletet, különleges menetes csavarokat és más tárgyakat, többek között pontos 3D szkennelést követően, fém MiniMe szobrocskákat szintén készítenek.

„A rendszer adottságai különleges precizitást igénylő alkalmazásokat is lehetővé tesznek” – nyilatkozta Alexander Sakratidis, sales menedzser.

Egyre nagyobb igény mutatkozik ezek az alkalmazások iránt, és így értelemszerűen nemcsak a kereslet nő, hanem a cég is folyamatos növekedési pályára állt – több alkalmazottal és géppel dolgoznak, különféle kutatásokat végeznek, új anyagokat fejlesztenek. Üzemük 50 százalékkal bővült, jelenleg háromféle rozsdamentes acélt kínálnak, de hamarosan nikkelalapú és más matériákkal bővül a paletta.

Címkék: óra autó acél ipar innovátorok nyomtatóanyagok fémnyomtatás binder jetting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr513953728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása