HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ultimaker gépekkel jelentősen csökken a gyártási idő és költség

ferenck 2018.04.10. 08:30

A globális gyártószolgáltatásokat kínáló, székhelyét (St. Petersburg) tekintve floridai Jabil Auburn Hillsi üzemében (a Magyarországon a FreeDee által forgalmazott) Ultimaker gépek is működnek. A 3D nyomtatással a kis- és középszériás gyártás idejét és költségeit egyaránt csökkentették. Az üzemben szerszámokat, berendezési tárgyakat és otthoni eszközöket készítenek. A cég szerszámkészítő tevékenységét korábban gépműhelyeknek helyezte ki.

A 3D nyomtatásról esettanulmányt készítettek.

3dnyomtatas_jabil0.jpg

„Egy gépműhelyben akár három hétig eltarthat egyszerű eszközök elkészítése. Bonyolultabb, mozgatható alkatrészeket is tartalmazó szerkezeteknél pedig két hónapig is” – idézi az anyag az üzem egyik gyártómérnökét, John Wahlt.

3D nyomtatással gyorsabban dolgoznak, részek méretezése és egyedi tervezése stb. hetek helyett napok alatt kivitelezhető. Mivel a termékek teljes egészükben az Auburn Hillsi üzemben készülnek, a fogyasztóknak nem kell azért aggódniuk, hogy a Jabilon kívül más is megismerheti a terveket.

3dnyomtatas_jabil.jpg

Az üzem csapatát a Jabil, 3DP hardver-, szoftver- és tervezőspecialistái gyakoroltatták be. Szinte azonnal érezték a hasznot. Az első Ultimaker printert három óra alatt beüzemelték, tartalék-alkatrészeket kellett gyártaniuk vele. Alternatívaként az az eshetőség is fennállt, hogy a részek más módszerekkel történő elkészültéig felfüggesztik a gyártást, de a 3D nyomtatásra esett a választás.

Egy másik esetben a technológiával a termékek kinézetén és funkcióin javítottak. A gyártás így is gyorsabb volt, mintha kiszervezték volna gépműhelybe. Egy-egy probléma észrevételétől a megoldásig általában (maximum) három hónapot vesz igénybe a munkafolyamat. 3D nyomtatással hónapok helyett hetek alatt végeztek.

A 3DP hatékonyságát bizonyítja, hogy összességében az idő 80, a költségek 30 százalékát spórolták meg.

„Az új technológiák, mint például a 3D nyomtatás teljesen megváltoztatják a gazdasági értékegyenletet, mert egy terméket ugyanolyan takarékosan kivitelezhetünk több méretben, mintha nagyobb mennyiségben gyártanánk” – nyilatkozta Rush LaSelle, a Jabil üzletfejlesztési igazgatója.

Címkék: gyártótechnológiák FreeDee Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6313818626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása