HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Markforged tanácsai gyártóknak

ferenck 2018.03.12. 08:30

A Markforged a 3D nyomtatás egyik kortárs úttörője. A technológia leegyszerűsítését célzó innovatív megoldásaikkal és kompozitanyagokkal, valamint fémekkel dolgozó gépeikkel (Mark X, Mark 2, Onyx One, Onyx Pro) hetek-hónapok helyett egy-két napra csökkentenék az ötlet és a végtermék közti időt.

Ezt szolgálja a 3D printerfarm, az egyetlen szupergép helyett desktop-méretű gépekből összeállított rendszerük. Az övék a szénszáltól a fémekig erős alkatrészek teljes skálájának printelésére alkalmas, számításifelhő-alapú platform, az Onyx is.

3dnyomtatas_markforgedtanacsok.jpg

A gyártók folyamatosan hallják, hogy a 3DP növeli a termelékenységet, felgyorsítja a termelést, teljesen új termékek létrehozását teszi lehetővé. De mivel viszonylag új technológiáról van szó, és kevés a valóban szakértő, egyszerűen nem tudják, hogyan fogjanak neki.

Ebben (is) szeretne segíteni a Markforged.

3dnyomtatas_markforgedtanacsok0.jpg

A cég nemrég tájékoztató tanulmányban (Guide to 3D Printing on the Production Line) részletezte, hogy az ipar hogyan képes a 3DP-t a gyártási folyamatba, gépsorokba integrálni. Az útmutatás a költségeket, gyári alkalmazásokat, anyagokat egyaránt elemzi, és az additív gyártást ajánlja javító és karbantartó munkákhoz.

Elmagyarázzák a 3DP rendszerek használati módját, hangsúlyozva, hogy a technológia nem a nagyszériás gyártófolyamatokat, például az öntést helyettesíti, hanem más, speciális területeken (is) célszerű alkalmazni, vagy a klasszikus eljárásokat kiegészíteni vele, és így drasztikusan csökkennek a termelési költségek.

Három lehetőséget azonosítanak: a költségeket, mint hajtóerőt, gyári alkalmazásokat, és a karbantartáshoz, javításhoz, működtetéshez használt anyagokat.

„A modern gyártásnak új eszközök és perspektívák kellenek a versenyképesség megőrzéséhez. Az additív gyártással drámai módon csökkenthetők a karbantartáshoz, javításhoz és működtetéshez kapcsolódó szerszámkészítés, illetve alkatrészgyártás költségei” – magyarázza a befektetések megtérüléséhez kalkulátort is kínáló Markforged.

A cég termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: jövő gyártótechnológiák fémnyomtatás FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr413675356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása