HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tajvani ízületimplantátumok Kínában

ferenck 2018.01.04. 08:00

A 3D nyomtatás egyik legdinamikusabban fejlődő alkalmazási területe a medicina, azon belül is a különféle beültetések világa. Ilyenek a pici ízületi implantok, amelyeket például a gerincnél juttatnak a szervezetbe.

Az USA Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatala, az FDA az utóbbi években sok hasonló eszköznek adott zöld utat az amerikai piacon, és Európában, valamint a fejlett ázsiai országokban szintén egyre több printelt beültetést és művégtagot használnak.

A következő években a tendencia erősödni fog, a növekvő keresletnek folyamatosan javuló minőségű kínálattal próbálnak eleget tenni.

3dnyomtatas_tajvan.jpg

Az additív gyártótechnológia népszerűsége elsősorban a páciens anatómiai jegyeihez való tökéletes illeszkedéssel, a személyre szabhatósággal magyarázható. Hagyományos eljárásokkal szabványméretű beültetéseket dolgozhatók ki, és nem is tudnak érdemileg foglalkozni egyedivé tételükkel.

Egy csak az újabb technológiára jellemző másik fontos pozitívum, hogy a 3DP-vel kivitelezett darabok lyukacsossága, üregessége pedig új sejtek növekedésére ad lehetőséget.

3dnyomtatas_tajvan0.jpg

Az 1973 óta működő tajvani Ipari Technológiai Kutatóintézetben (ITRI), a világ egyik vezető, például a Fraunhofer Társasághoz hasonló nonprofit k+f műhelyében fémes additív gyártómegoldással 2018-as kereskedelmi forgalmazásra kész újfajta ortopédiai beültetést fejlesztettek. Úgy tervezték őket, hogy abszolút passzoljon kínai személyek anatómiájához. (Az ITRI egyik ipari partnere a belga Materialise.)

A kutatást és a biomimetikus (biológiát utánzó) implantok kínai piacra juttatását az ITRI biomedikális technológiával és műszerekkel foglalkozó részlegének vezérigazgatója, Chii-Wann Linn irányítja. Csapata sikeresen dolgozott ki egy személyre szabható implantok tervezését és 3D nyomtatását 12 óra alatt megvalósító programot. Az áramvonalasított folyamattal lényegesen gyorsabb a beültetés, a betegek pedig jóval kényelmesebben érzik magukat műtét közben.

Az ITRI gerincmodell csigolyaszelvényével szemléltette ezirányú tevékenységét. A gyártás kizárólag Tajvanon történik, de a beültetések 2018 végére már a Kínai Népköztársaságban is beszerezhetők lesznek.

Címkék: orvosi implantátumok Kína Tajvan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2313547519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása