HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2017 17 slágertémája a 3D nyomtatásban

ferenck 2018.01.02. 08:30

A 3DPrint.com portál összeszedte 2017 17 legfontosabb szakmai témáját (egész pontosan: 10 témát és 7 újdonságot). Mindenek előtt kiemelték, hogy az additív gyártóipar „felnőttkorba lépett” – nőttek a bevételek és az eladások, egyre többen érintettek a professzionális, indusztriális szinten is mindinkább alkalmazott technológiában, szaporodnak a tudományos fejlesztések, a jövőt is meghatározó új megoldások és termékek kerültek piacra.  

A legfontosabb újításokat a nyílt anyagokkal, például a HP Multi Jet Fusionjére létrehozott nyílt platformmal kezdik. Kiderült idén (is), hogy a gyors prototípuskészítés még mindig az egyik, ha nem a legfontosabb 3DP alkalmazás, és minden bizonnyal az is marad. Ezzel együtt egyre hangsúlyosabb a (különösen fémekből és polimerekből készült) végtermékek előállítása, több területen, így a légjármű- és az orvosi iparban egyaránt nő a printelt darabok iránti igény.

3dnyomtatas_evosszegzo.jpg

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az együttműködés a terület fejlődésének egyik hajtóereje. A Materialise több projekttel szemléltette, mennyire működőképes a megfelelő partnerekkel végzett közös munka.

A Markforged (amelynek gépeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza itthon) januárban mutatta be Metal X rendszerét, áprilisban pedig a Desktop Metal jelentett be két fémnyomtató rendszert. Más cégek szintén szélesebb felhasználói körhöz, értelemszerűen alacsonyabb áron akarják eljuttatni a fémtechnológiát, ami egyébként is egyre meghatározóbb, 2017-ben rengeteg izgalmas eseményt jegyezhettünk fel ezen a fronton.

3DP és lábbelik mind gyakrabban szerepelnek együtt, miközben egy eindhoveni designer a milliomodik eladott desktop 3D printer boldog tulajdonosa lett novemberben.

3dnyomtatas_evosszegzo_1.jpg

Egészségügy, kórházak – olyannyira folytatódott a technológia térnyerése, hogy a medicina az egyik legfontosabb alkalmazási területté vált.

#3DBenchy, egy 2015-ben nyomtatott hajó 2017-es kettős extrudálással készült változata annyira népszerűvé vált, hogy szinte mindenhol hajócskákat printeltek. Eredetileg kalibrációs tesztnek találták ki, aztán a világ legtöbbet nyomtatott darabjává vált.

Az újdonságlista a HP full-color műanyag- és fémnyomtató rendszerének bejelentésével indul. A GE pedig egy másik technológiában (binder jetting) villantott fel részleteket új gépe prototípusából.

De a 3DP nemcsak a Földön, hanem a világűrben is tarol. Egyrészt egy ideje nyomtatnak a Nemzetközi Űrállomáson, másrészt rakétákhoz, műholdakhoz stb. egyre inkább használnak printelt alkatrészeket.

A bőrtől a szövetekig, a bioprinting szintén gyorsan fejlődik, ráadásul 2017-ben megjelentek állatok nélkül is kiválóan tesztelhető termékek.

Építőipar: Kínában és Hollandiában nyomtatott hidakat, Oroszországban, Dániában és az USA-ban épületeket mutattak be. Más országokban (Irak, Németország, Spanyolország, Svájc, Szaúd-Arábia, Kanada) szintén építkeznek, de egyelőre mind work-in-progress.

A szellemi tulajdonjogok és a szabályozás terén is születtek fontosnak tűnő újítások, de az év legnagyobb újdonságának a minden korábbinál nagyobb változatosság, sokszínűség tűnt.

Címkék: trendek szabályozás cipő szabadalom orvosi ipar nyomtatók épületnyomtatás innovátorok GE HP nyomtatóanyagok fémnyomtatás bioprinting FreeDee gyors prototípuskészítés Materialise nyomtatótechnológiák Markforged

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2913532617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tonnyken 2019.04.08. 05:01:44

Úgy vélem, ez a jövő technológiája, ez segít az iparágnak, ha sokkal nagyobb lesz, ha a 4.0-as technológiával kombinálva ez biztosan kulcsszerepet játszik a gazdasági fejlődésben.
happywheels8.com
süti beállítások módosítása