HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Caterpillar és a 3D nyomtatás

ferenck 2017.04.21. 08:30

Az 1925-ben alapított, logójáról jól ismert Caterpillar gépeket, motorokat, pénzügyi termékeket stb. tervez, fejleszt, gyárt, ad el, kereskedik velük világméretű értékesítőhálózatán. Az Illinois állambeli Peoria-székhelyű cég vezetőpozíciót tölt be többek között építészeti és bányászati, diesel- és természetesgáz-motorok, leányvállalata, a Solar Turbines révén ipari gázturbinák gyártásában. Más leányvállalatai más területeken jeleskednek.

2016-ban 59. volt a Fortune 500, és 195. a Global Fortune 500 listán.

Kezdetben, még a kaliforniai bázison traktorokkal foglalkoztak, a vállalat 1986-ban az adózás szempontjából legjobb amerikai opciónak számító delaware-i cégként újjászerveződött, akkor lett Peoria a központ. Idén bejelentették, hogy még 2017-ben Chicago veszi át Peoria szerepét.

Ruhákkal és munkacipőkkel is foglalkoznak, kívülállók elsősorban az utóbbiakról ismerik a CAT logós céget. Haladva a korszellemmel, az elmúlt bő 25 esztendőben 3D nyomtatással is bővítették a palettát.

caterpillar.jpg

Az AMUG (Additive Manufacturing Users Group) 2017-es, március 19. és 23. között Chicagóban tartott konferenciáján Stacey DelVecchio AM projektmenedzser a Caterpillar 3D nyomtatáshasználatáról tartott előadást. Köztudott, hogy kedvelik a technológiát, 1991-ben már sztereolitográfiás gépet vásároltak, rengeteget használták is. 2009-ben pedig megvették első desktop printerüket. A menedzsment és a mérnökcsapat egyaránt az innováció következő, magasabb szintjét látja a 3D nyomtatásban. Az a kor jött el, „amikor a vas megmutatja az intelligenciáját.”

Egyik programjukban additív gyártással, illetve speciális rendszerekkel és alkatrészekkel foglalkozó mérnökök cserélik ki tapasztalataikat. Egy másikban tervezőversenyt rendeznek, kifejezetten azzal a céllal, hogy használják ki a 3DP adta lehetőségeket.

A technológiát már eddig is több alkalommal alkalmazták sikeresen. Például üzemanyag örvénycsappantyút printeltek fémből. A választás a komplex terv miatt esett a fémnyomtatásra, végül a printelt változat több részt kombinált egybe.

Elasztomer anyagokból fűzőlyukat is printeltek a Carbon M1 gépén. Egy tervezőversenyen nyertes golyósszelepet, földmunkagép-motorházat úgyszintén. Ráadásul az utóbbi homokból készült.

DelVecchio tanácsa, hogy ha mérnöki prototípusokhoz nyújtunk 3DP szolgáltatásokat, még csak ne is sugalljuk, hogy a nyomtatás ingyenes, az anyagért mindig kérjünk egy kis összeget. Ha pozitívak a visszajelzések, az árakat addig emelhetjük, amíg rentábilisak nem lesz az egész.

A 2015-ben Mossville-ben (Illinois állam) nyílt Additív gyártóüzemet mérnököknek találták ki, folyamatosan tanulhatnak, tapasztalatokat gyűjthetnek. Az üzemben jelenleg részeket, prototípusokat és összeszerelő eszközöket készítenek. A Caterpillar eladói közvetlen beszállítójává kíván válni, de másoknak is szeretne külsős beszállítóként dolgozni.

Címkék: üzlet ipar nyomtatóanyagok fémnyomtatás Caterpillar nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8112441569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása