HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyerd meg a 3D Hubs 500 dolláros támogatását!

ferenck 2017.04.19. 08:30

A 2013 májusában, hivatalosan augusztusban, Amszterdamból indult 3D Hubs kezdeményezés lényege a 3D nyomtatók világméretű hálózatának kiépítése: gépkapacitások megosztása, kihasználatlan kapacitások hasznosítása, helyi csomópontok létrehozása. Tervezők feltölthetik munkáikat a webalapú platformra, interaktív térképen kiválaszthatják a legközelebbi printereket. Nyomtatótulajdonosok csatlakozhatnak, és pénzt is kereshetnek mások rendelkezésére bocsátott gépeikkel. Maker-közösségek alakulnak ki így.

Alapítói szerint a 3D Hubs „feje tetejére állítja” az azonos termékek tömeges elkészítésén és messzire szállításán alapuló hagyományos gyártást, a gyártáshoz kapcsolódó ellátási láncot. A nyomtatókhoz való széles körű helyi hozzáféréssel lokálissá, egyéni ízlés és személyes óhajok szerint alakíthatóvá teszi a termék-előállítást. A demokratizálódás mellett fel is gyorsul a folyamat: a felhasználó elkezdi a modellezést, és szűk két napon belül már kézbe is veheti a nyomtatott darabot.

A 3D Hubs ma már sokkal több 3D nyomtatók hálózatánál: az iparág mindenkori helyzetéről beszámoló megbízható forrás. A napokban jött ki például a többek között az aktuális hónap legjobb 10 desktop és ipari gépét, valamint eladási trendek alapján nyomtatókat rangsoroló új 3D printer guide. (A legutóbbiban a FreeDee által forgalmazott több gép is szerepel: Ultimaker-ek, Form 2 stb.)

3dnyomtatas_3dhubs.jpg

Ezen kívül összehoz közösségi tevékenységeket, és legújabban diákokat is támogat. A tavaly indított Diákprogram nyomatonként 25 százalék kedvezményt ad tanulóknak, most pedig bevezette a Student Grant 2017-et. 500 dollárt ajánlanak fel három egyetemistának 3D nyomtatásprojektjeik megvalósítására.

„A mérnöki területek és a design legizgalmasabb fejlesztései közül többnek egyetemi termek a helyszínei szerte a világon. A jutalmazással platformot adunk projekteknek, hogy megismerjék őket, és egyben támogatjuk is a mögöttük álló, azokat kitaláló diákokat” – nyilatkozta Filemon Schoffer, a 3D Hubs marketingfőnöke.

3dnyomtatas_3dhubs0.jpg

A jelentkezések április 12. óta három kategóriában adhatók le: mérnöki, terméktervezés, építészet. Mindhárom kategória győztese 500 dollárt és dicséretet kap a LinkedInen Brian Garrettől, a 3D Hubs egyik társalapítójától, valamint profi fotó készül munkájáról. Bő két héttel a június 30-i határidő után, július 15-én hirdetnek győztest. (Itt lehet jelentkezni.)

Áprilisban, májusban és júniusban a 3D Hubs az Instagramon teszi közzé a legjobb anyagokat. Nincs semmiféle szigorú megkötés, mint ahogy a bírálatnál sincsenek speciális szempontok, csak annyi, hogy a munkáknak a három kategória valamelyikébe kell tartozniuk. Eresszük el a fantáziánkat, legyünk kreatívak, és gondoljuk át, hogyan tudjuk 3D nyomtatással pozitívan befolyásolni a világot, saját életünket, legyen szó orvosi műszerről, tanulóeszközről, akármilyen nyomtatható tárgyról – sugallja a 3D Hubs.

Címkék: pályázat Form 2 FreeDee 3D Hubs Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3312435535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása