HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Márciustól 200 nyomtatott játékfigurát keresnek San Franciscóban

ferenck 2016.12.29. 11:30

Ben Baltes 25 éves szoftverfejlesztő és egyben az oaklandi Toybox játék 3DP startup társalapítója San Francisco-méretű dögevő vadászatra készül. A „Rejtett város” keretében 200 printelt egyedi játékot, karaktert dugnak el valahova, és bárki részt vehet a keresésben.

A Redditen posztolta a két éve érlelődő ötletet, és a csomó pozitív visszajelzésre eldöntötte: beindítja a különleges keresést. Mindegyik darabnak lesz külön linkje vagy QR-kódja, a szerencsés megtalálók azok alapján ismerik meg a figura előtörténetét, hogyan jutott el A pontból B-be, onnan meg C-be. Baltes mindenkit fényképezésre buzdít: csináljunk egy szelfit a tárggyal együtt, írjuk le, hol és miként bukkantunk rá. Figyelem – csak 12 órát tarthatjuk magunknál, addig máshova kell eldugnunk.

scavenger.jpg

A játék abszolút kísérleti, lehet, hogy senki semmit nem talál, de az is lehet, hogy közösségformáló hatása lesz.

Baltes munkáját önkéntes játékfejlesztők, makerek és mások segítik. Reményei szerint február végén elindíthatja. Persze ilyen léptékben nem egyszerű feladat, mert az appfejlesztéstől a karbantartásig, frissítésektől magukig a játékfigurákig mindenre kell gondolnia. 200 különféle darabot eleve nehéz kitalálni és printelni. Azt sem tudni még, hogy ki tervezi a figurákat, elképzelhető, hogy nyílt forrású CC 3D modelleket használnak.

scavenger0.jpg

Első körben vicces helyekre dugják őket, mintha majom mászna a telefonoszlopon, vagy egér az ereszcsatornán, esetleg lajhár egy korláton stb. Aztán viszont már csak a játékosokon múlik, hogy hova kerülnek.

Baltes elárulta, hogy szórakoztatónak tartja egy-egy játék esetleges útját: ki talál rá, hova kerül stb. Valójában nincs különösebb célja, csak valami pluszt akar hozzátenni a résztvevők mindennapjaihoz.

Címkék: játék creative commons játékfigurák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9712078759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása