HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtassunk LED-et klasszikus Commodore másolathoz!

ferenck 2016.12.21. 08:30

Az utóbbi időben népszerűek a klasszikus konzolok, például a Raspberry Pi Gameboy vagy a mini-NES nyomtatott utánzatai. Most egy harmadik, még régebbi klasszikuson dolgoznak az Adafruit makerei: kései 1970-es évekig visszanyúló időutazásuk során LED-ek világította, vezérelte Commodore PET replikáról tettek közzé barkácsolási/használati útmutatót.

commodore.jpg

Ezúttal azonban ne feltétlenül rendeltetésszerűen működő számítógépet, hanem nagyon kúl és ízlés szerint módosítható fényjátékot, egy tetszetős kütyüt képzeljünk el. Az útmutató annyira világos, hogy némi barkácsoló, szoftveres és áramkör-szakértelemmel sokan maguk is elkészíthetik a személyre szabott LED-káprázatot.

commodore0.jpg

A nyomtatható .stl fájlok letölthetők a Thingiverse-ről, kezdőszintű desktop gép elég hozzá, az Adafruit PLA-t javasol printmatériának. Nem elrettentésként, de az egész folyamatban a 3D nyomtatás a legegyszerűbb rész.

Címkék: retro LED Thingiverse Maker kultúra Adafruit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9612062605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása