HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mindentudó műkar

ferenck 2016.12.08. 11:30

Egy máltai diák ultrafunkcionális, vérnyomást, szívritmust és oxigénszintet monitorozó műkart tervezett. A beágyazott elektronikával működő kar viselője izomtevékenységével egy sor cselekvést képes kivitelezni.

Az e-NABLE és az Open Bionics a szakterület két zászlóshajója, de szerencsére egyre többen, nemcsak cégek, hanem makerek és más kreatív szellemek is fejlesztenek printelt művégtagot.

monitoring.jpg

Az egyébként mesterséges intelligenciával foglalkozó 20 éves Jason Micallef nyomtatott karja rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik. A modellt eleve úgy tervezte, hogy beágyazott elektronikus alkatrészekkel együtt lehessen nyomtatni, és e komponensek összeköttetésbe kerüljenek a felhasználó izmaival. Az úgynevezett miolelektromos kart az izmok által generált elektromos jelek irányítják. Ezek a karok eredetileg csak megragadtak tárgyakat, ma viszont már tojáshéj-törékeny dolgokat is képesek megfogni, és nem okoznak bennük kárt.

Micallef tovább lépett – már nemcsak eredeti funkcióját, hanem annál több tevékenységet végző végtagot ötölt ki. Akár okosóraként is funkcionál az ABS műanyagból készült eszköz.

Címkék: művégtag ABS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8512031229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása