HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Neri Oxman halotti maszkjai

ferenck 2016.11.21. 08:30

A Stratasys új New Ancient képzőművészeti és designgyűjteményének fontos része Neri Oxman Vecsernye című 15 halotti maszkja. A maszkokat a november 24-én újranyitó London Design Múzeumban mutatják be, a kiállítás április 23-ig tart.

A 3D nyomtatás kreatív alkalmazásainak egyik élharcosa, a technológiával és anyagokkal folyamatosan kísérletező, az MIT Médialabor Közvetített Anyag Csoportját vezető izraeli-amerikai Oxman idén már alkotott maszkot Björk virtuálisvalóság-kiállítására és az énekesnő VR-fellépéseire. A téma azóta is foglalkoztatja.

oxman_1.jpg

A letűnt civilizációk kézműves mesterségét és a fejlett információtechnológiát közös nevezőre hozó, a design posztmodern és posztmodern utáni világunkban betöltött szerepét újragondoló 15 maszk három csoportból áll: Múlt, Jelen és Jövő.

„Az egyetlen anyagból, például viaszból vagy gipszből készült halotti maszkokkal eredetileg személyek arcát örökítették meg, hogy az elhunyt tovább éljen az emlékezetben” – magyarázza a kulturális örökség mellett a kulturális és biológiai élet folyamatosságán is merengő Oxman.

oxman0.jpg

Hagyományos technikák helyett ezek a munkák is adatvezérelt folyamatokon alapulnak, csapatával az összegyűjtött információból generálta a maszkok 3D modelljét, majd következett a nagyfelbontású nyomtatás a Stratasys Object500 Connex3 gépein. Az alkotó szerint printelt maszkjai a halotti álarc mélyebb jelentése mellett jövőbeli használatukról, a hagyomány felélesztéséről szóló reflexió is.

oxman1_1.jpg

A Múlt sorozat a történelmi eredet, az élet „halál lencséjén keresztüli” tanulmányozása. Az öt anyag és a színek hagyományos maszkok világát, hangulatát idézik fel, utánozzák. A Jelen áttetsző, kicsit görbe, kupolaszerű szerkezetei az élet és a halál, múlt és jövő átmeneteiről szólnak. A Jövő maszkokba dolgozott élő mikroorganizmusaival az újjászületést igyekszik megjeleníteni.

Címkék: design művészet maszk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5211976318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása