HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a holland hajógyártásban?

ferenck 2016.11.08. 08:30

Nyomtattak már hajómodelleket, játékhajókat, de a 3DP-ről valahogy mégsem asszociálunk hajókra, és az eddigi tapasztalatok alapján lényegében ismeretlen alkalmazási területről van szó. Pedig a hajógyártók érdeklődnek a technológia iránt…

Múlt héten például a holland Hajózás és Hajóépítés Nemzeti Intézete foglalkozott a szakterület következő 30 évével, tervet is dolgoztak ki rá, és arra a következtetésre jutottak, hogy a 3D nyomtatás feje tetejére állíthatja az egész iparágat.

hajo.jpg

„Nagyon gyorsan halad a 3DP, a digitalizáció és a robotizáció összekombinálása. Más szektorok hamar felkarolták a technológiákat, és arra számítok, hogy a hajózási iparban is megjelennek a trendformálók, és teljesen át is alakítják azt” – nyilatkozta Geert Schouten, a terv egyik kidolgozója és az iparágnak új szoftvert fejlesztő Shipbuilder igazgatója.

Azt is elmondta, hogy a hajózásban erősen ragaszkodnak a hagyományos rendszerekhez, és azért sem tartanak különösebben a 3DP hatásaitól, mert nem létezik egész hajók printelésére alkalmas gép.

Schouten nem ért egyet velük, és szerinte az első digitális hajóépítők sokkal hamarabb meghódítják a tengerek világát, mint gondolná bárki is. Párhuzamos példaként a repülőgép- és az autógyártást említette.

hajo0.jpg

A 3DP azonban a hajógyártásban sem teljesen ismeretlen – a HanseYacht 20 méteres 3D printert fejlesztett, amellyel 2016-ban sikeresen kinyomtatták egy jacht „derekát.”

Az innováció egyelőre minimális, össze sem hasonlítható a másik két területtel, de csak idő kérdése, hogy mikor indul be.

Címkék: jövő hajó innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5911939453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása