HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

VR-headset iPhone-ból

ferenck 2016.10.06. 08:30

Tudjuk, hogy az iPhone és a virtuális valóság két külön világ, az Occipital viszont 500 dolláros csomagot fejlesztett, amivel iPhone-on és androidos készülékeken is kivitelezhető szobaméretű mozgáskövetés.

A csomag 120 fokos nagylátószögű lencséket, headsetet és legfontosabb elemként, egy Structure szenzort szintén tartalmaz. A mai hollywoodi effektusokhoz és klinikai alkalmazásokhoz is használt szenzor anno 1,29 millió dollárral letarolta a Kickstartert.

vrheadset.jpg

Amellett, hogy iPhone-t, iPad-et és szinte bármit használható szkennerré alakít, a fejlesztők kitalálták, hogy iPhone-tulajdonosok ne csak a Google Cardboardon és késleltetve, hanem a Structure jóvoltából sokkal jobb minőségben és mélységben is használják a virtuális valóságot. A szenzor következő verziójára több fontos változást és magasabb szintű VR-élményt ígérnek.

Az érzékelőhöz szerencsére nem kell sok feldolgozókapacitás, így elég sok marad az élmény (játékok, oktatási anyagok stb.) növelésére.

vrheadset0.jpg

Az Apple-nek valami ilyesmire van szüksége, mert az Android VR-módos Nougatja növeli az almás cég lemaradását a területen, különösen akkor, ha a VR integrált app lesz.

Egyelőre az Occipital kínálja a legjobb megoldást.

Címkék: virtuális valóság headset szenzor Apple 3D szkenner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1911752693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása