HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Európai Befektetési Bank15 millió euróval támogatja az Ultimakert

ferenck 2016.09.15. 08:30

A desktop 3D nyomtatás holland úttörője, az Ultimaker 15 millió euró hiteltámogatást kapott a Luxemburg-székhelyű Európai Befektetési Banktól. Az összeget elsősorban kutatási projektekre használják, illetve a 2017 közepéig tartó időszakig, amikor még komolyabb összegű befektetés várható.

Úgy tűnik, az Ultimaker valóban meghódítja a desktop 3DP világát.

Új fejezet nyílik a 2011-ben alapított holland cég sikertörténetében. Nyílt forrású RepRap gépekben gondolkodó három barát indította, és nagyon hamar komoly kereslet mutatkozott nyílt hardveres megoldásaik iránt. Idővel alig bírták, annyi printerre volt megrendelés, de mindezzel együtt ma, több mint 200 alkalmazottal is ragaszkodnak a cég filozófiáját meglapozó nyílt forráshoz, amely lehetővé teszi a gépek „csináld magad” (DIY) szellemben történő külsős tökéletesítését.

ultimakerr.jpg

A piaci szegmensében létező 3D nyomtatók 25 százaléka Ultimaker-termék, a hardver része a Volkswagen, az Airbus, a Tesla és az Apple workshopjainak is. A cég 2015-ös forgalma 30 millió euró körül mozgott.

A hardver ugyan tökéletes otthoni használatra, az eladott printerek 70 százalékát mégis vállalatok, 20-at pedig intézmények (Harvard, Yale, Delfti Műszaki Egyetem stb.) vásárolták meg. A hollandiai Zaltbommel mellett, az amerikai piacot megcélozva, Bostonban is létesítettek gyártórészleget.

Sikerük és klienskörük elég volt az Európai Befektetési Bank figyelmének felkeltésére. Innovatív tevékenységük egyértelműen összhangban áll a bank befektetési filozófiájával, szakpolitikai célkitűzéseiknek megfelelő projektek támogatásával.

Az összeget elsősorban az Ultimaker egyedi kutatási projektjeihez, professzionális kliensekre „szabott” termékek gyors fejlesztésére, például nyomtatófejek minőségének javítására, a projektek maximum fél éven belüli kivitelezésére használják fel.

Az Ultimaker gépek - „a világ legnépszerűbb open source nyomtatóinak” - hazai forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.

Címkék: open source FreeDee RepRap Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9711705975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása