HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D tervezés a kibővített valóságban

ferenck 2016.07.13. 08:30

A 3D modellezés könnyebbé tételére használja a delta és karteziánus géppé egyaránt összeszerelhető moduláris (Optimus), valamint delta (Nino) 3D printereket fejlesztő stockholmi Febtop Tech a különféle iparágakban hasznos eszköznek bizonyult kibővített valóságot (augmented reality, AR).

Tényleg egyszerűnek tűnik: az egyelőre Androidra fejlesztett FEBCAD AR felhasználóinak ujjal kell a levegőben rajzolni.

Tom Yang, a cég ügyvezetője elmondta, hogy gépeik 3DP gyakorlattal nem rendelkező új usereinek problémát jelent 3D modellező szoftverek vagy CAD programok elsajátítása. Ezért döntöttek a sokkal egyszerűbb és természetesebb megoldás mellett.

ar.jpg

Okostelefonunkon vagy tabletünkön figyeljük a képernyővel szembeni asztalra „rajzolt” 3D formákat (kockát, téglalapot, hengert, prizmát, kúpot). Az appal szabad kézzel készített 2D rajzokat is 3D-vé alakíthatunk. A tárgyak könnyen mozgathatók és forgathatók, a telefon/tablet elmozdításával a tervrajz bármilyen szögből megtekinthető. A kész modellt vagy .stl formátumba exportáljuk, vagy elküldjük a Febtop egyik nyomtatójára.

A cégnél sokat gondolkoztak, hogy AR-szemüvegre vagy egyszerűen okostelefonra/tabletre dolgozzák ki az appot, utóbbiakra végül széleskörű elterjedtségük miatt esett a választás. Tényleges fejlesztését három hónapja kezdték el, egyelőre work-in-progress, a funkciókat folyamatosan bővítik, és az Android mellett más platformokat is terveznek.

Címkék: okostelefon app bővített valóság 3D modellezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr398882622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása