HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2021-re több mint a duplájára nő a betonnyomtatás piaca

ferenck 2016.06.21. 08:30

A MarketsandMarkets piackutató cég felmérése alapján a 2015-ös 24,5 millió dollárról 2021-re 56,4 millióra nő a betonnyomtatás piaca, ami éves átlagban 15,02 százalékos növekedést jelent. A 3D betonprintelés olcsóbb és gyorsabb lesz a többi építési módszernél.

Az egyik ok, hogy a fejlődő világ nagymértékű urbanizációjával és iparosodásával egyre többet fektetnek infrastrukturális fejlesztésekbe. A pontosság és a megfizethető árak szintén fontos tényezők. Falak, padlók, tetők, más szerkezeti elemek és egyéb betontárgyak részletesebben kidolgozhatók ezzel a technikával.

beton.jpg

A tanulmány szerzői különféle betonfajtákat is összehasonlítottak, és megállapították, hogy a hulladékmennyiség 30-60, a munkaidő 50-70, a munkaköltség 50-80 százalékkal csökkenthető.

A végfelhasználói szektor három részre osztható: otthoni, ipari és architekturális építés. Jelenleg az első a legnagyobb piac. Maga a 3D betonnyomtatás ökoszisztéma három cégtípusból áll: nyomtatógyártók, építészirodák és vállalkozók, nyersanyag-beszállítók.

A technológia az egész világon elterjed, leghamarabb az Ázsia/Csendes-óceáni régióban fog. Környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembevétele, a „fenntartható építkezés” iránti igény, a kínai és az indiai lakosság lélekszámának állandó növekedése – néhány ok, hogy miért ez a térség lesz a világvezető.

beton0.jpg

A fejlődést elsősorban a komoly befektetések hiánya és az automatizálási technikák szektoron belüli sekélyes ismerete hátráltatja.

Címkék: trendek jövő beton épület épületnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr498764686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása