HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Elkezdték tanítani a 3D nyomtatást egy tokiói általános iskolában

ferenck 2016.06.16. 11:30

A japán kormány egy ideje gőzerővel támogatja a 3D nyomtatás iskolai tanítását. A Microsoft Japan és a Kabuku kifejezetten azzal a céllal indított oktatási programot a Minecraft-alapú kódolásról és a 3DP-ről, hogy a gyerekek beleszeressenek a „maker-tudományba.”

A tokiói Suginami Általános Iskola két hatodikos diákokból álló osztálynak indított speciális teremben speciális 3DP órákat.

tokio_1.jpg

Az 3DP oktatásban rejlő lehetőségeit persze nemcsak Japánban ismerték fel. Az Egyesült Államokban kb. ezer általános iskola rendelkezik 3D printerrel, a brit kormány az ország összes iskolájába el akar juttatni nyomtatót, Magyarországon pedig a FreeDee Printing Solutions a 3DTech az Iskolákban program keretében akarja három éven belül itthon megvalósítani ugyanazt, mint a brit kormány.

tokio0_1.jpg

A japán példa azért figyelemreméltó, mert a távol-keleti szigetország ezen a területen hátrányban van az Egyesült Államokkal és az Egyesült Királysággal szemben. Nincsenek pénzosztó központosított oktatási programok, kevesebb a szakképzett 3DP oktató stb.

tokio1_3.jpg

A 2014-ben Sibuyában indult Qremo projekt a „gondolkodás, cselekvés, kommunikáció” képességeket digitális oktatási platformokon szándékszik „felszínre hozni” a diákokból, amihez csomó csúcstechnológiát, köztük 3D nyomtatást is használnak. Eddig mintegy ezer tanuló vett részt ezeken az órákon, és a Suginami az ambiciózus programhoz csatlakozó ötödik általános iskola.

Címkék: oktatás Japán FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr478785422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása