HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ferenc pápa Afrikába tartó 3D nyomtatókat áldott meg

ferenck 2016.05.13. 08:30

Ferenc pápáról köztudott, hogy kedveli, az emberi közösségek erősítését, az emberi tevékenységet segítő eszközöknek tartja az infokommunikációs technológiákat. Ezen a héten a Szent Péter téri általános audiencián két 3DP minigyárat áldott meg. A gyárakat Afrikába szállítják, művégtagokat nyomtatnak velük. A gépeket közösségi támogató kampány segítségével fejlesztő olasz gyerekekkel is találkozott.

ferencepapa.jpg

A Crowd4Africa kampányt a jezsuiták által működtetett római Massimiliano Massimo Intézet tizenöt 15 és 17 év közötti diákja és az Nyílt Biomedikális Kezdeményezés önkéntesei találták ki. Két 3DP minigyárat hoztak létre a gului (Ugandai) és a kengei (Kongó) kórháznak. Két adat: a kongói kórházban 150 ezer személyre jut egy orvos, míg az ugandai kb. 250 ezer személy kezelésére költi korlátozott éves erőforrásait.

A hagyományos művégtagok Afrikában harmincszor drágábbak a helyszínen nyomtatottaknál. Ez a tény inspirálta a Crowd4Africa kieszelőit. Az olasz közösségi platform Eppelán 25 ezer dollárnyi összeget gyűjtöttek össze.

ferencpapa0.jpg

A minigyárak labdacsaprítóból, extrúderből, három 3D nyomtatóból (köztük egy nagyból), két PC-ből, alkatrészekből és pótalkatrészekből állnak. Több használati utasítás, programok és egyéb kiegészítők is tartoznak hozzájuk.

A diákokat fogadó Ferenc pápa a minigyárak mellett egy nyomtatott művégtagot is megáldott.

Címkék: művégtag crowdfunding Afrika

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr688711290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.05.14. 08:02:02

szopd ki a fasszom atyám

$pi$ 2016.05.14. 09:15:30

Jó lehet olyan varázslónak lenni, akinek akkor is elhiszik, hogy varázsolt, ha nem történik semmi... :D abrakadabra! :D
süti beállítások módosítása