HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Folyamatosan nő a desktop nyomtatók eladása

ferenck 2016.04.07. 08:30

A napokban jött ki a CONTEXT IT-piackutató 2015 negyedik negyedévéről (Q4) és az egész évről készült 3D nyomtatással kapcsolatos felmérése. Konklúzió: a negyedik negyedévben 19, egész évben 30 százalékkal nőttek az eladások. A növekedés a desktop gépeknek tudható be, az ipari printerek eladása jelentősen visszaesett.

A negyedik negyedévben 73012 printert adtak el világviszonylatban, aminek a 96 százaléka 5 ezer dollár alatti desktop/személyi 3D nyomtató. Ez a szám 22 százalékos növekedés 2014 azonos időszakához képest. Ipari/professzionális printerből mindössze 2907-et, 24 százalékkal kevesebbet értékesítettek, mint 2014 negyedik negyedévében.

Az év többi részével összehasonlítva, a desktop és a fogyasztói 3DP termékek eladására csekély hatással voltak az év végi ünnepek, egyszerűen a korábbi tendencia folytatódott.

desktopsales.jpg

A desktop-szegmensen belül a megfizethető árú Da Vinci gépeiről ismert XYZPrinting megerősítette vezető pozícióját: a szegmens eladásainak 31 (negyedik negyedév), illetve 21 (egész év) százalékát produkálta a tajvani cég. Részben a sok új gyártó színrelépésével és olcsóbb gépeikkel magyarázható a két korábbi piacvezető, a 3D Systems és a Stratasys relatív visszaesése.

A CONTEXT 2016-tól még „agresszívebb” árazást vár, amit alá is támasztanak a számok: a Da Vinci Mini 269, a Tiko 179 dollárba kerül, és ez csak két példa.

desktopsales2.jpg

Az ipari szegmensben az eladások 48 százalékával a Stratasys őrzi vezető pozícióját (negyedik negyedév), az adatot viszont árnyalja, hogy 29 százalékos esést jelent 2014 negyedik negyedévéhez képest. Ebbe az is belejátszhat, hogy a fogyasztók az új szereplőkként jelentkező nagyágyúk a Canon, a Ricoh és különösen a HP termékeire várnak. Az ipari gépek közül egyébként változatlanul a fémprinterek vezetnek (35 százalék): EOS, SLM Solutions, Arcam.

A CONTEXT előrejelzése szerint folytatódik a globális 3DP piac (hardver, anyagok és szolgáltatások) növekedése: 2015-ben 4,1 milliárd dollár volt, 2020-ban 16,2 milliárd dollár lesz.

Címkék: trendek desktop ipar nyomtatók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr448573794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása