HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatásról szól a Chemical Brothers új klipje

ferenck 2016.01.28. 11:30

A 3D nyomtatás lassan, de biztosan a popkultúra részévé válik: Kanye West hip-hop és divatlegenda beismerte, hogy fél tőle, a 2015 legjobb animációs játékfilmje díjjal jutalmazott Anomalisában használták a technológiát, Jay Leno pedig letesztelte a Local Motors printelt autóját. A tesztet az amerikai tévék is közvetítették.

A Chemical Brothers új klipje, a Wide Open egyenesen a technológiáról szól. Bevált rendezőpárosuk, Dom & Nic forgatta az Ex Machinában látott Sonoya Mizunoval egy lepusztult ipari hangárban. A színésznő végigtáncolja, balettozza az 5 és fél percet, de ennél sokkal érdekesebb, hogy lépésről lépésre – és a tánclépései, valamint a zene ritmusára – saját maga 3D nyomtatott másolatává alakul át, amit az úgynevezett fotogrammetria technikával valósítottak meg. A sokkamerás rendszer jól használható 3D szkennelésre, CG modell készítésére a táncos testéről.

chemicalbros0.jpg

A Chemical Brotherst mindig érdekelték a csúcstechnológiák, cyborgok és mesterséges intelligencia, így cseppet sem meglepő, hogy a 3D nyomtatás is a látószögükbe került.

chemicalbros1.jpgchemicalbros.jpg

Címkék: trendek zene

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr308323214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása