HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással készült a médiaperformer interaktív ruhája

ferenck 2015.12.28. 11:30

Tiffany Trenda los angelesi újmédia-performer különleges keretek között mutatja be saját tervezésű ruháit. A képernyő (mobiltelefon, számítógép, LCD, televízió stb.), testre és viselkedésre gyakorolt hatására, a kijelzőkkel való kapcsolatunkra összpontosít. Technológia és emberi test viszonyrendszerét, a szépség fogalmának örökös változását szintén vizsgálja. A magunkon viselhető high tech darabok és a képernyő iránti vonzalmunk sokadszorra írja át, és viheti el teljesen más irányba viheti el a „szép” jelentését.

trenda.jpg

A 2012-es Testkód kiállításon QR-kódként, képernyőkkel borított ruhában, nyomtatott maszkban jelenítette meg magát. Amikor egy néző mobiltelefonjával leszkennelte a test különféle részeit, a rendszer az adott testrészt leíró honlapra küldte.

trenda1.jpgtrenda2.jpgtrenda3.jpg

A 2015-ös Mindenhol jelenlévő állapotok bio-visszacsatolás, erős vizualizáció, viselhető technológiák és 3D nyomtatás összekombinálása. Printelt ruhájának témája, a fekete kristály „a fizikai fájdalomtól való félelmek feletti gyámkodás.”

trenda4.jpgtrenda5.jpg

A performanszról a következő leírást adja: „a művész egy nézőhöz közelít, és vagy a csuklójára, vagy a nyakára helyez egy szív-megfigyelőt (ami Trenda kesztyűs kezének egyik ujjbegyén található). Miután a szenzor megmérte a felhasználó pulzusát, a kijelző képei megváltoznak, a két pulzus egyszerre látható. Trenda és a néző egymáshoz próbálja igazítani szívritmusát, hogy az animáció újabb megváltoztatásával tegyék interaktívvá a performanszt.”

Címkék: művészet innovátorok viselhető technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr258205462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása