HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott Gemini sezlon a San Franciscói Modern Művészetek Múzeumában

ferenck 2015.12.17. 11:30

Az ipari minőségű 3D nyomtatás még mindig elég drága, így nem meglepő, hogy több kortárs művész nyomtatócégekkel dolgozik együtt. A Stratasys az egyik leggyakoribb partner, tavaly például az építész és MIT Médialab-tanár Neri Oxman-nek segített a Gemini sezlon kidolgozásában. A cég a napokban jelentette be, hogy Oxman alkotását megszerezte a San Franciscói Modern Művészetek Múzeuma (SFMOMA).

oxman.jpg

A párizsi Laboratoire-ban 2014. márciusban bemutatott Gemini az additív és a szubsztraktív gyártási egyedi kombinációja: 3D CNC-marásos fakeretből készült, míg a méhszerű szerkezetben több anyagbból, több színnel nyomtatott, az élővilág ihlette bőr látható.

De nem ez volt Oxman és a Stratasys első közös munkája. 2012-ben Iris van Herpen és Craig Carter Anthozoa: Köpeny és szoknya projektjében dolgoztak együtt. (Az Anthozoa azóta a bostoni Képzőművészeti Múzeum állandó gyűjteményének része.)

oxman1.jpg

Oxman munkái a new yorki MOMA-ban, a párizsi Pompidou Központban, a londoni Tudomány Múzeumban és a bécsi MAK-ban tekinthetők meg.

Címkék: művészet Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr68176970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása