HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Félmilliónál több 3D nyomtatót adtak el 1980 óta

ferenck 2015.12.11. 11:30

2007 óta óriási fejlődésen ment keresztül a 3D nyomtatás, és az eladási mutatók is drámai mértékben növekedtek. 2007 előtt lényegében csak ipari/profi célra vásároltak 3D printert, 100 ezer dollár alatt bajosan lehetett találni használható gépet. Additív gyártás, gyors prototípuskészítés volt a két varázsformula, azóta viszont teret nyertek az 5 ezer dollár alatti összegért megvásárolható, személyi használatra (is) szánt desktop printerek.

A CONTEXT piackutató cég felmérése szerint a 2015. harmadik negyedévi gyengébb mutatók ellenére rengeteg a bíztató jel. Például, hogy a félmilliónál több értékesített printer 85 százaléka desktop, a nyomtatók 1451 dolláros átlagára pedig igen messze van a hajdani 100 ezertől. A desktop világ 2012-től produkál jobb mutatókat, mint a profi/ipari szegmens.

eladasiszamok.png

A növekedési ütem figyelembevételével 2017-re prognosztizálják az 1 millió eladott 3D nyomtatót. Nagy kérdés, hogy mit fog hozni a 2D szektor illusztris képviselőinek (Canon, Ricoh, Hewlett Packard) színrelépése.

Címkék: trendek nyomtatók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr68154788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása