HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Végtelen kristálymátrix: magunkon viselhető művészet 3Doodlerrel

ferenck 2015.11.25. 08:30

A 2013-ban Kickstarter-kampánnyal berobbant 3D nyomtatótoll, a 3Doodler sokat tett a technológia népszerűsítéséért, az oktatástól a művészetekig, különféle területeken használják.

A queenslandi (Ausztrália) Erica Gray „viselhető szobrokat”, azaz különleges ruhákat alkot vele. Amikor a Kickstarter-kampány után megvette a tollat, rögtön megtetszett neki, aztán egy évig elfelejtette. Később a 2.0-ból is vásárolt egyet, gondolta, jól jöhet a tervezésnél.

Különös címet adott a Doodlerrel készített első két munkának: Végtelen, illetve Kristálymátrix. Mindkettőt bemutatták az Új-Zélandon rendezett idei „Viselhető művészetek világa shown.”

Az organikus és természetes szerkezetek, például a jégkristályok, drágakövek és szabálytalan formák által inspirált, öt részben tervezett fehér Kristálymátrixhoz 3 kiló ABS-t használt. Több hónapig dolgozott rajta.

A Végtelen PVC-bevonatú likra és ABS keveréke. Ezúttal teljesen máshonnan, internetkódból és metaadatokból jött az ihlet. A mindenféle valós és fiktív „tárolt adatokat tekervényes, szétcsavart fekete adatkábelekké és műanyag-antennákká” írta át.

grey.jpg

Grey szerint a 3Doodler tette lehetővé más módszerrel kivitelezhetetlen szerkezetek megvalósítását. A jövőben is tervezi a toll használatát.

A 3Doodlert és a 2.0-át a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

grey0.jpggrey1.jpggrey2.jpg

Címkék: divat művészet 3Doodler FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr148105660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása