HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Trónok harca egyik szereplőjére nyomtatott ruhát a holland divattervező

ferenck 2015.10.16. 08:30

Kevés divattervező kísérletezik olyan intenzíven 3D nyomtatással és digitális gyártótechnológiákkal, mint Iris van Herpen. Több munkáját (például a Voltage, a Wilderness Embodied és a Magnetic Motion kollekciókat) a Párizsi Divathét közönsége csodálhatta meg először.

A legutóbbin azt mutatta be, hogyan lehet valós időben, a központtól kezdve, minden irányban haladva, összességében kört formálva egy személyre varrni a ruhát. Innen a kollekció neve is: a latin Quaquaversal jelentése „a központból az összes irányba menni.”

herpen.jpg

A Trónok harcában Tarthi Brienne-t és a hamarosan bemutatásra kerülő Csillagok háborúja epizódban Phasma kapitányt alakító Gwendoline Christie volt ez a személy. Christie különleges installáció, három nyomtatott szobor között feküdt. A szobrok Jolan van der Wiel munkái.

„Van Herpen kreációi feltárják létezésünk titkos struktúráit, többdimenziós élményt adnak arról, hogy milyen élőnek lenni. A múltban, jelenben, jövőben, összes ősi és mitikus formáikban való nyomozásra hívnak” – nyilatkozta Van der Wiel.

herpen2.jpg

Van Herpen abban is újított, hogy 3D nyomtatás mellett más digitális gyártótechnológiákat is alkalmazott: lézervágást, CNC marást. Többi kollekciójához hasonlóan a legújabbat is a természet formái, főként az indiai erdők élő fák alkotta hídjai ihlették meg.

Címkék: divat Trónok harca

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr27971475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása