HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Történetmesélés és 3D nyomtatás egy platformon

ferenck 2015.08.13. 08:30

3D nyomtatótechnológiákkal szórakoztató és egyedi gyerekjátékok hozhatók létre, viszont kevesen élnek a lehetőséggel, tovább pedig még kevesebben lépnek. Ezt kísérli meg a szingapúri Blokko startup: az online platform játékokat és történetmesélést, képregény-írást kapcsol össze, a világ bármely pontjáról lehet jelentkezni gyerekeknek kitalált eredeti sztorikkal.

Nagyközönség által fogyasztott népszerű történetekben, Superman képregényekben, Csillagok háborújában és a kapcsolt termékekben persze eddig sem volt hiány, viszont a kisebb, rétegzettebb közönségre kevesen gondolnak. Itt jön képbe a Blokko: extra dimenziót, 3DP formát nyernek a történetek náluk. A platform felhasználóinak munkáit profi szolgáltatók nyomtatják ki, mint például a Shapeways vagy az i.materialize.

blokko.jpg

A két hete indult platform egyszerűen működik: a történetmesélő közzéteszi a képregény, animáció, videojáték stb. formában megírt sztorit, amelyen 3D tervezővel dolgozik együtt, a nyomtatott változatot pedig bárki megvásárolhatja. A bevétel 40 százaléka a történetmesélőé, 40 a designeré ás 20 a platformé. A célközönség értelemszerűen viszonylag szűk és független réteg.

blokko2.jpg

Az első játékokat már értékesítették, jelenleg nyolc művész dolgozik a Blokkonak, hamarosan újabb öt játékfigura várható.

Címkék: játék történetmesélés Ázsia Shapeways iMaterialize játékfigurák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr547701566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása