HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Autodesk és Microsoft, 3D nyomtatás és Windows 10

ferenck 2015.08.06. 08:30

Azt követően, hogy a Microsoft 3D Builder appon keresztül XYZ nyomtatók közvetlenül integrálhatók Windows 10 alapú rendszerekhez, az Autodesk is bejelentette a Spark 3DP platform beágyazását a 10-be. Sőt, a Spark API-ját ingyenessé teszi a Microsoft fejlesztői közösségnek, azaz a új és izgalmas alkalmazások várhatók.

A Microsoft szerint egyre nagyobb a szoftverek és a 3DP hardver összekapcsolása iránti igény, az Autodeskkel való együttműködés a legjobb mód a technológia optimalizálására. És persze mindkét cégnek előnyös is: az Autodesk megoldásai még több Microsoft felhasználóhoz jutnak el, a .3mf fájlformátumon dolgozó Microsoft pedig megszilárdítja pozícióit a szakterületen. A .3mf-fel egyébként is az a célja, hogy az összes 3D fájl általános formátumává váljon.

win.jpg

Szintén az Autodeskkel kapcsolatos hír, hogy augusztus 19-én jelenik meg a cég saját játékfejlesztő motorja, a Stingray. A például 3DS Maxot vagy Mayát használó modellezőknek ezt követően nem kell már más szoftverekhez (Unity stb.) nyúlniuk, hanem a Stingray-jel dolgozhatnak. Ha mindehhez hozzáadjuk a Spark platformot, a játékelemek közvetlenül nyomtathatók lesznek. A .3mf-fel pedig a 3D fájlok platformról platformra mozgatása egyszerűsödik le.

win2.jpg

Ha a HoloLens beválik, hamarosan Microsoft komputert hordunk a fejünkön, míg a 3D ökoszisztémát az Autodesk, a Microsoft és a 3MF Konzorcium uralhatja.

Címkék: trendek Windows Microsoft Autodesk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr477682130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása