HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Süllyedő csónak nyerte a Thingiverse versenyét

ferenck 2015.07.29. 11:30

A MakerBot/Thingiverse kihirdette az „Úsztasd” verseny nyerteseit. A résztvevőknek csónakról vagy más úszó, vízfelszínen lebegő tárgyról kellett 3D modellt készíteniük. Esélyeiket növelte, ha a modellt kinyomtatták, letesztelték, aztán újratervezték és megint tesztelték. Arra kellett optimalizálniuk, hogy az úszó tárgy a versenyző országának helyi pénzérméit tudja szállítani, és persze ne süllyedjen el.

A világ első nyomtatott mosogatókészülékét jegyző svéd Filip Sjöö, az egyik győztes megtréfálta a zsűrit: süllyedő mosogatóedényt tervezett. Lyukat fúrt bele, a víz befolyt, speciális kerék hasznosította, és nyerte ki belőle a mozgáshoz szükséges energiát. Beletett egy nyomtatott férfit is, aki a süllyedéssel párhuzamosan és meghatározott tempóban mozgatja mindkét karját, és ugyanő irányítja a pumpaszerű kereket is. Az ellentétes mechanizmusokkal sikerült egyensúlyt teremteni: a víz mindig csak egy bizonyos szintig lepi el a csónakot, de annyira nem, hogy a kerék leálljon. Legalábbis egy ideig, mert a csónak mindig süllyed, aztán tényleg elsüllyed.

boat.jpg

Sjöö egyébként saját magáról mintázta a kormányost.

Címkék: MakerBot Thingiverse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr517661558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása