HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szelfiből nyalóka

ferenck 2015.07.21. 08:30

Az élelmiszer- és édességnyomtatás az additív gyártás egyik legszórakoztatóbb területe. A Candy Mechanics londoni startup egészen különleges „Fejek a pálcán” projektbe kezdett: hathetes teszt alatt 3D szkennerrel és printelt öntőformákkal szelfikből készítettek hat ízkombinációban nyalókát. Csokoládé, málna és pisztácia, banán és sós mogyoró, fekete szezámmaggal megszórt banán, sós kukorica és csokidarabok, valamint mogyoró plusz szintén csokidarabok a jelenlegi választék.

A céget két vállalkozó szellem, Sam Part és Ben Redford találta ki. Szerencséjükre megismerkedtek a 2013-ban alapított, innovatív tervezőket workshopok keretében összehozó, úttörő szellemű Makerversity közösséggel. A londoni Selfridges-ben – az Egyesült Királyság egyik legforgalmasabb bevásárló negyedében – tartott hathetes tesztet is a makercsapat hozta össze nekik.candy1_1.jpg

A végtermék nagyon egyszerű folyamat eredménye: szelfi és szken után mini mellszobrokat nyomtatnak a fogyasztóról. A mellszobrokat öntőformaként használják a továbbiakban: csokoládéval vagy tetszés szerinti más ízzel töltik meg, majd pálcára teszik az ízesített fejeket.

Csomagot akarnak fejleszteni, amely lehetővé teszi, hogy minden érdeklődő és kíváncsi szellem elkészíthesse a saját magáról mintázott nyalókát.

candy2.jpg

De miért pont nyalóka?

„Két okból. Egyrészt, mert szerintünk mindenki meg szeretné nyalni a saját vagy valaki más arcát, másrészt pedig időnként mások fejét szeretnénk látni egy-egy pálcikán. Megadjuk rá a lehetőséget, tehát nyugodtan hívhatnak minket közszolgáltatónak” – hangzik a lakonikus válasz.

candy3.jpg

Redford azt is elmondta, hogy a 3D nyomtatás komoly hatással van a kisszériás gyártásra: mivel sokkal hamarabb lesz egy ötletből jól működő prototípus, mint korábban, a technológia alapjaiban változtatja meg a gyártást.

A nyalókákét is.

Címkék: csokoládé édesség cukor Maker kultúra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr387642288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása