HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotkarral védi meg magát a nyomtatott pókruha

ferenck 2015.03.12. 11:30

Anouk Wipprecht holland tervező arról ismert, hogy folyamatosan kísérletezik a magunkon viselhető , ruhába ágyazható technológiákkal, divat és IT fúziójával, optimális kombinációival.

„Mi hiányzik a divatból?” – tette fel egyszer a kérdést, majd gyorsan meg is válaszolta: „mikrokontrollerek.”

spider4.jpg

E koncepció jegyében alkotta meg legújabb darabját, a fekete előddel ellentétben fehér, viselője személyes terét biojelzéseket olvasó Intel Edison chippel védő, kamerával felszerelt Pókruha 2.0-t.

spider1.jpg

A chip robotkarokat működtet, azok reagálnak a mozgás- és lélegzésérzékelők gyűjtötte adatokra. Ha gyors és váratlan módon közelítünk a hölgy felé, beindul a védekező-mechanizmus, a mechanikus karok felemelkednek, támadó pozíciót vesznek fel, és nagyon hideg tónusba vált a fehér. Mihelyst megszűnik a félelemérzet, a karok visszahúzódnak, puhábbnak tűnik az öltözék. Ha eleve nyugodtabbak, megfontoltabbak vagyunk, a ruha is barátságosan viszonyul hozzánk, üdvözöl a robotkar.

spider2.jpg

A szoftver a beérkező adatok alapján következtet a ruha viselőjének figyelemszintjére, érzékeli, ha környezetében feltűnt neki valami, ha személy közelít hozzá, akire vagy stresszesen, vagy kedvesen reagál.

spider3.jpg

Wipprecht 3D nyomtatással, lézeres szinterezéssel dolgozott, Materialise szoftvercsomagot használt a komplex geometria kialakításához.

Címkék: robot divat ruhatervezés innovátorok szelektív lézeres szinterezés Materialise

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr97260951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.03.12. 18:19:07

Amellett, hogy érdekes elég röhejes is...
süti beállítások módosítása