HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb Guinness-rekord: a világ legkisebb Rubik-kockája

ferenck 2015.02.19. 08:30

Oskar van Deventer holland puzzle-tervező tavaly jelentette be az eddigi legnagyobb és legnehezebb nyomtatott Rubik-kockát.

Most viszont itt a legkisebb, Jevgenyij Grigorjev (grigorusha), orosz tervező munkája, aki a „Tervezd meg a saját Rubik-kockádat” oldal legjobb eladási mutatókat produkáló darabjainak a kivitelezésében szintén részt vett. Csak az egyszerűbbek gyárthatók nagymennyiségben, a többi Jevgenyij Élő Puzzle Boltjában, a Shapeways-en rendelhető meg.

rubik.jpg

Egyébként 10 milliméterrel eddig is ő tartotta a rekordot, legutóbbi darabjával, az „Egy kockával” azonban újabb csúcsot ért el: 5,7 millimétert. Összehasonlításként: a legkisebb kézzel kivitelezett Rubik-kocka, Tony Fisher Nanója 1,5 centi. Grigorjev a 3D Systems MultiJet rendszerét használta, az tette lehetővé a részletes kidolgozást. A kocka nemcsak kisebb, de jobban is mozgatható kézi gyártású vetélytársainál.

Emlékeztetőül: az 5,7 milliméter ezredrésze az eredeti Rubik-kocka méretének.

Címkék: design Rubik-kocka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr77186659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása